Τελευταία ΝέαΤοπικά νέα

Θέσεις «κλειδιά» των ΑΝΕΛ σε δυο Θρακιώτες. Αντιπρόεδρος ο Παναγιώτης Σγουρίδης και εκπρόσωπος του κόμματος στην Διακομματική η Χρύσα Ούτση

Το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την περιοχή της Θράκης, την οποία φαίνεται πως έχει στο επίκεντρο της πολιτικής του έδειξε για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μετά και το Συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και την παραμονή της ιδιαίτερα αγαπητής στους Πομάκους κ. Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά στο ΥΜΑΘ, ο Πάνος Καμμένος προχώρησε σε δύο ακόμα κινήσεις δίνοντας θέσεις «κλειδιά» των ΑΝΕΛ σε κατοίκους της Θράκης, κάτι το οποίο αποτιμάται θετικά καθώς αυτοί είναι που γνωρίζουν άλλωστε καλύτερα απ’ όλους τα προβλήματα της περιοχής.

Συγκεκριμένα, η πρώτη κίνηση αφορά την πρόταση στον Παναγιώτη Σγουρίδη να καταλάβει τη θέση του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ, πρόταση που αποδέχτηκε ο ίδιος εν μέσω μάλιστα χειροκροτημάτων από το σύνολο των συνέδρων.

Η δεύτερη αφορά την τοποθέτηση ως εκπροσώπου του κόμματος στη νεοσυσταθείσα Διακομματική Επιτροπή για την Θράκη της κ. Χρύσας Ούτση, μόνιμης κατοίκου της περιοχής και τομεάρχης Θράκης των ΑΝΕΛ.

Ο Πάνος Καμμένος στο συνέδριο ευχαρίστησε την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, η οποία όπως είπε, «στάθηκε όρθια, όχι μόνο απέναντι σε ένα συνήθη πολιτικό αγώνα. Στάθηκε όρθια σε προσπάθειες που έγιναν με όλα τα μέσα». Σημείωσε δε, ότι «θα αποδειχθεί σε δικογραφίες που θα ανοιχτούν τις επόμενες ημέρες, ποιοι και γιατί προσέφεραν τεράστια ποσά για να εξαγοράσουν βουλευτές, προκειμένου μέσω της αποστασίας να διαλύσουν τους ΑΝΕΛ».

«Οι ΑΝΕΛ αποδείξαμε ότι δεν είμαστε ουρά κανενός. Είμαστε κυβερνητικοί εταίροι με συνέπεια στις αρχές και τις αξίες μας. Με αίσθημα δημοκρατικό και διάλογο σε όλα τα θέματα στα οποία έχουμε αντίθετη άποψη – αλλά σε εκείνα στα οποία έχουμε λάβει εντολή από τον ελληνικό λαό να μην κάνουμε πίσω ούτε χιλιοστό, αποδείξαμε ότι αυτές τις κόκκινες γραμμές τις σεβόμαστε μέχρι τέλους» τόνισε ο υπουργός Άμυνας.

Ιδιαίτερα η πρόταση του Πάνου Καμμένου για την κ. Ούτση θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως απάντηση του στις μηνύσεις μειονοτικών φίλα προσκείμενων στην Άγκυρα, επειδή τόλμησε να υπερασπιστεί τον νόμιμο μουφτή κ. Σινικόγλου και τους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας με αποτέλεσμα να ασκηθεί στον ψευδομουφτή και τον ιμάμη του ποινική δίωξη μετά τα επεισόδια στην κηδεία του άτυχου φαντάρου από την Γλαύκη.

Σχετικά Άρθρα