ΟικολογίαΤελευταία Νέα

Τι ξέρει ο Ξανθιώτης για τις επιπτώσεις του αγωγού TAP; Γιατί οι Δήμαρχοι είναι τόσο χαλαροί; Ιταλοί ακτιβιστές εξηγούν τι θα συμβεί. Επισκέφθηκαν την Καβάλα (δείτε το βίντεο)

Ενώ το έργο του αγωγού TAP είναι σε εξέλιξη και οι σωλήνες μπαίνουν η μία μετά την άλλη φτάνοντας σχεδόν έξω από την Αλεξανδρούπολή στην Ξάνθη κανείς δεν έχει ενημερωθεί για τις επιπτώσεις από τον αγωγό και τι σημαίνει η διέλευσή του από τις αγροτικές περιοχές των δήμων της Ξάνθης. Οι Δήμαρχοι όλοι είναι χαλαροί κ αι προσπαθούν να περάσουν στο ντούκου την διέλευση χωρίς πολύ δημοσιότητα και χωρίς να εξηγήσουν στους κατοίκους πως θα αλλάξει η ζωή τους… Φυσικά ενώ σε άλλες περιοχές έχουν διαπραγματευτεί οι τοπικοί άρχοντες αντισταθμιστικά για τις περιοχές τους εδώ στην Ξάνθη δεν έχει κινηθεί φύλλο στον τομέα αυτό και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί;

Την ίδια ώρα μια ομάδα Ιταλών ακτιβιστών προερχόμενων από το Λέτσε (στην Ανατολική Ιταλία, στην χερσόνησο της Απουλίας), μελών της επιτροπής Comitato no TAP -η οποία αντιτίθεται στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου TAP και στο πέρασμά του από την Ιταλία- περιόδευσε πριν 15 μέρες στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με σκοπό να συνομιλήσει με κατοίκους για τον αγωγό και τις συνέπειές του. Τα μέλη της ομάδας βρέθηκαν και στην Καβάλα, συζήτησαν με τους αγρότες της περιοχής των Φιλίππων και επισκέφτηκαν την κοιλάδα των Τεναγών. Ένα από τα μέλη της ομάδας αυτής, ο Gianluca Maggiora, μίλησε στην κάμερα του Kavala Portal για τους σκοπούς της επιτροπής.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά Άρθρα