Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Σαμαράς από την Ξάνθη: Να φύγει η σημερινή κυβέρνηση με εκλογές (δείτε το βίντεο με ολόκληρη την ομιλία του)

Ο τέως Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πραγματοποίησε τη δεύτερη δημόσια ομιλία του, μετά την παραίτηση του από επικεφαλής της ΝΔ, στην οποία μίλησε για πρώτη φορά σε μη στενό κομματικό ακροατήριο στην Ξάνθη. Η προηγούμενη ομιλία του είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Μάρτιο, σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας στην Καλαμάτα.

Την χθεσινή εκδήλωση διοργάνωσαν η ΓΣΕΒΕΕ και η Ο.Ε.Β.Ε. (Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Έμπορων) του Νομού Ξάνθης, στο ξενοδοχείο Elisso Xenia Hotel με θέμα «Φορολογικό- Ασφαλιστικό- Ανάπτυξη». Στην εκδήλωση μίλησε επίσης και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γεώργιος Καββαθάς.

Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας αναφορά στην μνήμη του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργου Παυλίδη που έφυγε από την ζωή πριν λίγο καιρό και θύμισε την προσφορά και το έργο του στην Ελληνική κοινωνία.

Είπε ότι αισθάνεται μεγάλη χαρά που βρίσκεται ανάμεσα σε ανθρώπους μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, που είναι η κατεξοχήν παραγωγική δύναμη της κοινωνίας και τόνισε πως από αυτήν την ομάδα μόνο το μήνα Οκτώβριο χάθηκαν περίπου 82 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Επισήμανε επίσης ότι μία από τις βασικές αρχές της οικονομίας είναι η στήριξη των ανθρώπων που παράγουν.

Έκανε περιεκτικό απολογισμό των πολιτικών που υλοποίησε η κυβέρνηση του την διετία 2012 – 2014, τονίζοντας ότι στήριξε τις πολιτικές αυτές. Η χώρα δήλωσε, ήταν έτοιμη να βγει από τα μνημόνια στις αρχές του 2014, καθώς είχαν πληρωθεί 112 δισεκατομμύρια του χρέους και την εποχή εκείνη οι δανειστές δεν είχαν ζητήσει μείωση των συντάξεων αλλά πάγωμα των συντάξεων για μια διετία.

samaras xanthi (12) samaras xanthi (2)

Στη συνέχεια άσκησε δριμύτατη κριτική στην σημερινή κυβερνητική πολιτική, τόνισε ότι έκαναν άσκοπους ελιγμούς και φόρτωσαν στην πλάτη της Ελληνικής κοινωνίας ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο και 86 δισεκατομμύρια, καταγγέλλοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πήγε τη χώρα πίσω». Δήλωσε πως ήταν η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών και πως εάν ο κ. Τσίπρας έχει την συναίσθηση των λαθών του οφείλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό.

Για το προσφυγικό, τόνισε ότι σήμερα οι πολιτικές επιλογές των ελεγχόμενων συνόρων και της εκμηδένισης της εισόδου μεταναστών είναι πολιτικές και άλλων χωρών όπως η Γάλλια, η Γερμάνια, αλλά και οι ΗΠΑ μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση και την εκλογή του Τραμπ.

Για το θέμα της Τουρκίας, τόνισε πως δεν κατάφεραν να λύσουν όλα τα προβλήματα αλλά αποκατέστησαν συνθήκες ηρεμίας και δεν είχαν τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου όπως σήμερα, ούτε αναφορές για την αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάνης.

Για την ενότητα στην πολιτική σκηνή, δήλωσε ότι είναι η λαχτάρα όλων, όμως πρέπει να ενωθούν όσοι ξέρουν τι πήγε στραβά και έχουν την πολιτική βούληση να το διορθώσουν, κάτι βέβαια που λείπει από την σημερινή κυβέρνηση, άρα δύσκολα μπορεί να υπάρξει συναίνεση.

Για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση, τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται φιλελεύθερες και πατριωτικές πολιτικές, μειωμένους φόρους, ιδιωτικοποιήσεις, νοικοκύρεμα του κράτους, και ασφάλεια για τον πολίτη.

Κλείνοντας την ομιλία του, ζήτησε να φύγει τάχιστα η σημερινή κυβέρνηση με εκλογές και δήλωσε πως ο νυν πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να ξαναφέρει την Ελλάδα σύντομα στο 2014 που είχε φέρει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γεώργιος Καββαθάς στην ομιλία του τόνισε πως η κατάσταση για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες είναι πολύ δύσκολη, σχεδόν μη αναστρέψιμη καθώς με το τρίτο μνημόνιο έκλεισαν 220 χιλιάδες επιχειρήσεις και χάθηκαν 850 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Επισήμανε ότι το ιδιωτικό χρέος είναι μη εξυπηρετήσιμο και έχει φτάσει στα 12 δισεκατομμύρια Ευρώ.

Ζήτησε επίσης πάγωμα ή μεταφορά των ιδιωτικών χρεών προς τα δημόσια ταμεία και Εθνικό σχέδιο που θα καθορίζει την εθνική στρατηγική ανάπτυξης αλλά και σταθερής φορολογίας, καθώς στα χρόνια των μνημονίων έχουν ψηφιστεί 110 φορολογικά νομοσχέδια.

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση όπως την κατέγραψε η κάμερα της XanthiNews

Σχετικά Άρθρα