ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

DJ 90,6 και KRAL FM 107,8: Νέες κατασχέσεις και νέα αυτόφωρα για τους ιδιοκτήτες

Σίγησαν και πάλι μετά από λειτουργία δύο μηνών οι ραδιοφωνικοί σταθμού της Ξάνθης DJ 90,6 (έπαιζε ξένη μουσική) και KRAL FM 107,8 (μειονοτικό ραδιόφωνο) μετά από επέμβαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ και εντολή της εισαγγελέως Ξάνθης. Η επέμβαση έγινε προχθές όταν συνεργείο της ΕΕΤΤ ανέβηκε στο πάρκο κεραιών της Ξάνθης και σπάζοντας την πόρτα στον οικίσκο που φιλοξενούνταν τα μηχανήματα των δύο σταθμών προέβη σε κατάσχεση όλων των μηχανημάτων εκπομπής όσο και των κεραιών του σταθμού. Οι δύο ιδιοκτήτες παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στην εισαγγελία και ακολούθησε η διαδικασία του αυτοφώρου… πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα… Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι ίδιοι σταθμοί έχουν κατασχεθεί και περάσει αυτόφωρο οι ιδιοκτήτες τους πάνω από 4- 5 φορές τους τελευταίους μήνες… ενώ φαίνεται να έχουν στα χέρια τους κάποια έγραφα από το ΕΣΡ με τα οποία και ξεκίνησαν να εκπέμπουν εκ νέου μετά από άλλη κατάσχεση που είχε γίνει την Άνοιξη. Η υπόθεση θα κλείσει μεν δικαστικά κάποια στιγμή αλλά αν οι σταθμοί είναι κλειστοί μέχρι εκείνη την στιγμή θα είναι τρομερό  πλήγμα για τους δύο ιδιοκτήτες, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι…

Τι αναφέρει η αστυνομία για το συμβάν

Συνελήφθησαν στις 11-11-2016 το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο ημεδαποί, ένας 48χρονος και μία 40χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας περί ραδιοσταθμών.

Συγκεκριμένα, στις 10-11-2016 το πρωί, οι αστυνομικοί σε συνεργασία με υπαλλήλους της Εθνικής Επιτροπής Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών (Ε.Ε.Τ.Τ.) και παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποίησαν έρευνα σε πάρκο κεραιών, στην Ξάνθη, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι εξέπεμπαν δύο παράνομοι ραδιοφωνικοί σταθμοί, ιδιοκτησίας των δύο δραστών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– 6 ηλεκτρονικές συσκευές

– 2 συστήματα κεραιών εκπομπής

– 2 κεραίες

Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα. Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα