ΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Βιάζεται ο Μαρκόπουλος να τιμήσει τον θανόντα Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη….

«Να μη τολμήσει ο Θ. Μαρκόπουλος να ονομάσει το αμφιθέατρο του Διοικητηρίου “Γ. Παυλίδης”» διαβάζω στον «Καθημερινό Τύπο».

Και συμπληρώνει ο συντάκτης του άρθρου από τον γειτονική πόλη…

«– Θεωρούμε πολύ βιαστική την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου και των περιφερειακών συμβούλων του Νομού Καβάλας, να δώσουν το όνομα του εκλιπόντος περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργου Παυλίδη, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.
– Τους καλούμε να μην υλοποιήσουν την απόφαση αυτή, γιατί ήδη στην Καβάλα έχουμε μετανιώσει για τέτοιου είδους «ιδέες». Ως παράδειγμα θα αναφέρουμε το «Βερούλειο» δημοτικό γήπεδο Καβάλας. Υπάρχουν κι άλλα, όμως θα περιοριστούμε σ’ αυτό.
– Ο Δήμος Καβάλας και ειδικότερα μία από τις δημοτικές αρχές, θέλοντας να τιμήσουν την Καβαλιώτισσα στην καταγωγή πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό, Άννα Βερούλη, έδωσαν το όνομα της στο παλιότερο δημοτικό γήπεδο (πρώην στάδιο) της πόλης.
– Η Άννα Βερούλη, όμως, μετακόμισε στην πρωτεύουσα της χώρας και άρχισε εκεί μία νέα ζωή. Προσέφερε, μάλιστα, στην τοπική και τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής (αντιδήμαρχος αθλητισμού), στην Υπερνομαρχία Αθήνας-Πειραιά και πάλι ως δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, στο συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη.
– Έκτοτε, όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκε για την ιδιαίτερη πατρίδα της, αλλά ούτε και για την κατάσταση του γηπέδου που φέρει το όνομα της. – Δεν νοιάστηκε να τοποθετηθεί ελαστικός τάπητας (ταρτάν), για να γίνει το στάδιο μία «κυψέλη» ανάδειξης νέων αθλητών και πρωταθλητών, που θα δοξάσουν την Καβάλα.
– Η Καβάλα είναι η πόλη που την ανέδειξε ως αθλήτρια και ως πρωταθλήτρια στον κλασικό αθλητισμό, για να ακολουθήσει, στη συνέχεια, πολιτική καριέρα. Επομένως, οφείλει πολλά, αν όχι όλα, από αυτά που πέτυχε στη ζωή της, στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε.
– Λόγω της στάσης της, όμως, πιστεύουμε ότι δεν δικαιούται να φέρει το όνομα της το δημοτικό γήπεδο στην περιοχή του Βύρωνα.
– Γι’ αυτό, ζητάμε από τη σημερινή δημοτική αρχή, να επανεξετάσει το θέμα και σε συνεργασία με τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, αφού η αθλητική εγκατάσταση χρησιμοποιείται μόνο για το άθλημα αυτό, να δώσουν το όνομα μιας μεγάλης «δόξας» του Καβαλιώτικου ποδοσφαίρου.
– Όσον αφορά το αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Π.Ε. Καβάλας, θεωρούμε ότι αν δοθεί κάποιο όνομα, αυτό πρέπει να είναι ενός Καβαλιώτη, ή μιας Καβαλιώτισσας, που υπήρξε σημαντική προσωπικότητα, όχι μόνο στο χώρο της πολιτικής, όπως έγινε με την αίθουσα συνεδριάσεων «Νικόλαος Μάρτης».
– Τιμούμε τη μνήμη και την προσφορά του Γ. Παυλίδη, αλλά πιστεύουμε πως αρκούν οι τιμές, που θα του γίνουν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ξάνθη και στην έδρα της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. στην Κομοτηνή.

Υ.Γ. Ας φροντίσει ο Θόδωρος Μαρκόπουλος, πρωτίστως, για την αναβάθμιση του αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου Π.Ε. Καβάλας κι ας αφήσει κατά μέρος της ονοματοδοσίες».

Σχετικά Άρθρα