ΑγροτικάΤελευταία Νέα

Προσωρινός πρόεδρος του 17μελούς δ.σ. της «Συν.Α.Σ.Ο.Ε.Ε» ορίστηκε ο πρώην υπουργός και Δντης της ΣΕΚΕ Αλέξανδρος Κοντός

Η δημιουργία ενός νέου ενιαίου συνεταιριστικού φορέα, που θα εκπροσωπεί όσο το δυνατόν περισσότερους αγροτικούς συλλόγους, δρομολογήθηκε έπειτα από συνάντηση αντιπροσώπων των μεγαλύτερων δυνάμεων του χώρου, που έγινε στην Αθήνα. Στο νέο φορέα συμμετέχουν και οι δύο πλευρές αγροτοσυνδικαλιστών, που είχαν ξεκινήσει τις διεργασίες όλο το προηγούμενο διάστημα για να συγκροτήσουν δύο ξεχωριστούς πανελλαδικούς συνεταιριστικούς φορείς. Προσωρινός πρόεδρος του 17μελούς δ.σ. της συνεταιριστικής οργάνωσης ορίστηκε ο Αλέξανδρος Κοντός (ΣΕΚΕ, πρώην υπουργός).

Η συνάντηση έγινε στην αίθουσα της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, και έπειτα από διάλογο τεσσάρων ωρών, κυριάρχησε η ενωτική διάθεση και υπήρξε συμφωνία να προχωρήσουν τυπικά οι διαδικασίες για τη διαμόρφωση κοινού καταστατικού, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί το αργότερο μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου. Το όνομα του νέου φορέα θα είναι Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (Συν.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και πρώτος στόχος του η απόκτηση του 51% των μετοχών της Γαία Επιχειρείν (σήμερα οι συνεταιρισμοί κατέχουν το 35%), σε χρονικό διάστημα 18 μηνών από τη σύστασή του. Προσωρινοί αντιπρόεδροι είναι οι Νικήτας Πρίντζος (ΕΒΟΛ) και Αχιλλέας Λιούτας (ΕΑΣ Τρικάλων), γ.γ. ο Θωμάς Κουτσουπιάς, ταμίας ο Θανάσης Τσιοτίνας και μέλη οι: Nίκος Προκοβάκης, Θανάσης Σωτηρόπουλος, Παύλος Σατολιάς, Χρήστος Μπαρλιάς, Κώστας Κατσούλης, Χρήστος Γιαννακάκης, Δημήτρης Ντούρος, Νίκος Γκίζας, Βασίλης Παρόλας, Νικήστρατος Χαροκόπος, Χρήστος Τσιχήτας, Ανδρέας Στρατάκης. Μετά την έγκριση του καταστατικού, σε περίπου ένα μήνα, θα ακολουθήσουν οι αρχαιρεσίες για να εκλεγεί η διοίκηση.

Με τη σύσταση του νέου φορέα, μοιραία οδηγείται σε διάλυση η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ), έπειτα από 81 χρόνια ζωής. Η πλευρά των εκπροσώπων των αγροτών που επιδίωκαν τη σύσταση της «Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ», συμφώνησε στη δημιουργία του Συν.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. και εκπροσωπείται από τον Θωμά Κουτσουπιά, που πήρε τη θέση του γ.γ. στην προσωρινή διοίκηση.

 

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Μακεδονία” την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Σχετικά Άρθρα