Τελευταία Νέα

Ανάλυση για τις φετινές βάσεις σε όλα τα επιστημονικά πεδία από τους καθηγητές του Φροντιστηρίου «Πρότυπο Μάθησης»

Λίγες μέρες έχουν απομείνει για την ανακοίνωση των βάσεων του 2016 για την εισαγωγή των υποψηφίων στα Α.Ε.Ι και Α.Τ.Ε.Ι της χώρας. Όπως αναμένεται το νέο σύστημα που εξετάστηκαν τα παιδιά αλλά και οι χαμηλές βαθμολογίες κυρίως στα μαθήματα των Αρχαίων και Μαθηματικών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, θα φέρουν μεγάλες αλλαγές στις φετινές βάσεις…

1ο Επιστημονικό Πεδίο Όπως γνωρίζουμε οι μαθητές του 1ου επιστημονικού πεδίου, είχαν περιορισμένες επιλογές καθώς τα τμήματα παιδαγωγικών και Νηπιαγωγών μεταφέρθηκαν στο 4ο πεδίο. Παρά τις χαμηλές επιδόσεις στο μάθημα των Αρχαίων (συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές) δεν θα υπάρξουν μεγάλες αυξομειώσεις. Για παράδειγμα, η Νομική και η Ψυχολογία στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως ( Αθήνα, Θεσσαλονίκη) θα παραμείνουν πάνω από 18.000 μόρια.

2ο Επιστημονικό Πεδίο Τα Μαθηματικά φαίνεται ότι θα έχουν καθοριστικό ρόλο για τις βάσεις των σχολών του 2ου πεδίου. Οι υψηλόβαθμες πολυτεχνικές σχολές δεν θα έχουν μεγάλη πτώση (ίσως έως 200 μόρια). Τα μεσαία όμως βαθμολογικά τμήματα, όπως Μαθηματικό, Φυσικό, Χημικό, θα έχουν βέβαια μεγαλύτερη πτώση.

3ο Επιστημονικό Πεδίο Μαθήματα βαρύτητας στο πεδίο αυτό ήταν η Βιολογία και η Χημεία, όπου οι βαθμολογίες των μαθητών ήταν υψηλές. Γι αυτό φαίνεται πως οι βάσεις της Ιατρικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα ξεπεράσουν τα 19.000 μόρια. Άνοδο θα έχουν και η Κτηνιατρική και η Φαρμακευτική.

4ο Επιστημονικό Πεδίο Οι υποψήφιοι που εξετάστηκαν και σε 5ο μάθημα (Μαθηματικά Γεν. ή Ιστορία Γεν) ήταν λίγοι και οι επιδόσεις τους ήταν χαμηλές. Γι’ αυτό θα υπάρξει κατακόρυφη πτώση στις Παιδαγωγικές Σχολές που κάποτε ήταν υψηλόβαθμες. 5ο Επιστημονικό Πεδίο Όπως και στο 2ο πεδίο έτσι και στο 5ο Πεδίο οι μαθητές που έγραψαν στα Μαθηματικά κάτω από τη βάση είναι περίπου το 70% των μαθητών. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει μείωση στις περισσότερες οικονομικές σχολές έως και 500 μόρια.

Πληροφορίες για το φροντιστήριο Πρότυπο Μάθησης

Το φροντιστήριο Πρότυπο Μάθησης ξεκινά την δραστηριότητά του την φετινή σχολική χρονιά από την οδό Πλάτωνος 33 στο κέντρο της Ξάνθης. Στόχος των υπευθύνων Κωνσταντίνου Κετίπη και Αθανασιάδη Αθανασίου αλλά και μιας 8μελούς ομάδας εμπείρων καθηγητών στον χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι η παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης προκειμένου οι μαθητές να αποκτούν κάθε σχολική χρονιά τα απαραίτητα εφόδια για την επιτυχή είσοδο τους στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!!!!

Πληροφορίες Πλάτωνος 33-35, Ξάνθη. Τηλέφωνο 25410-67895.

protypo-mathisis

Σχετικά Άρθρα