Face to FaceΤελευταία Νέα

Οι Συριζαίοι παραδίδουν μάθημα «διαφάνειας και δημοκρατικότητας»! Νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων στην Καβάλα

– Τελικά, το «μυστικό έσκασε». Όχι που δεν θα μαθευόταν. Αναφέρομαι στις εργασίες που γίνονται στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» στο Περιγιάλι, για τη φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στο Εσκί Καπού.
– Ο χώρος προορίζεται για μόνιμο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Οι κυβερνώντες έπαθαν και έμαθαν.
– Τώρα, λοιπόν, παίρνουν τα μέτρα τους, διότι αναμένεται νέο κύμα προσφυγικών ροών από τη γειτονική Τουρκία, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου κι από εκεί στην ηπειρωτική Ελλάδα.
– Πάντως, η λύση να «μαντρωθούν» οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σε επίπεδους χώρους με «οικίσκους», δεν είναι η καλύτερη.
– Η επιλογή αυτής της λύσης, δείχνει ότι οι κυβερνώντες δεν έχουν φαντασία, γι’ αυτό και «ρίχνουν το μπαλάκι», τεχνηέντως, στους Δήμους της χώρας.
– Είμαι βέβαιος, ότι τα καρντάσια στην κεντρική διοίκηση, δεν θα σκεφτόντουσαν ποτέ αυτό που έκαναν ο Δήμος Καβάλας και το Επιμελητήριο.
– Να διαθέσουν, δηλαδή, το εκθεσιακό κέντρο στη Νέα Καρβάλη, που «έσωσε την παρτίδα», μέχρι να συνέλθουν στην κυβέρνηση και να καταλάβουν τι γίνεται με τους πρόσφυγες που έρχονταν κατά κύματα στην Ελλάδα.
– Δεν τόλμησαν, όμως, οι λεβέντες βουλευτές Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ούτε οι αρμόδιοι της κυβέρνησης, να πούνε στους Καβαλιώτες, ότι το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» θα χρησιμοποιηθεί ως μόνιμο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
– «Διαμορφώνουμε το χώρο, για να μεταφέρουμε προσωρινά τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Εσκί Καπού», είπαν.
Μετά από τόσα ψέματα, καρντάσια, ποια εμπιστοσύνη να έχω στα άτομα αυτά;
– Φοβούνται να μιλήσουν. Φοβούνται την κοινωνική κατακραυγή και το πολιτικό κόστος.
– Παίρνουν αποφάσεις στα μουλωχτά και τις εφαρμόζουν δίχως να ρωτήσουν κανέναν. Μάθημα διαφάνειας και δημοκρατικότητας.

Κ- τύπος

Σχετικά Άρθρα