ΕπιστολέςΤελευταία Νέα

Παρακολουθώντας τη συνέντευξη του κ. Πρωθυπουργού στον ΣΚΑΙ

Από το ευρωμπάσκετ του 1987 και τις επιτυχίες της ντριμ τιμ Εθνικής μας ομάδας τόχαμε έθιμο να μαζευόμαστε παρέα σε σπίτια. Να παρακολουθούμε στην τηλεόραση τα μεγάλα αθλητικά ή πολιτικά γεγονότα πίνοντας μπύρες.

Έτσι και προχθές με το που ανακοινώθηκε συνέντευξη του κ. Πρωθυπουργού στην τηλεόραση του Σκάϊ και τον Αλέξη Παπαχελά διαισθανθήκαμε πως πρόκειται ίσως για κορυφαίο πολιτικό γεγονός. Θα σφράγιζαν την ταραχώδη πολιτικά περίοδο που διανύουμε ενδεχόμενες αποκαλύψεις του Αλέξη Τσίπρα για το τι διαδραματίσθηκε τις κρίσιμες ώρες του 2015; Θα υπήρχε ίσως ειλικρινής ενημέρωση για το που βρισκόμαστε; Ήταν πιθανό να προδιέγραφε με το ρεαλισμό του υπεύθυνου ηγέτη πλέον την πορεία της οικονομίας και της χώρας;

Το σύνθημα λοιπόν δόθηκε, η παρέα δραστηριοποιήθηκε και ήμασταν όλοι στην ώρα μας ακροβολισμένοι και με μπύρες ανά χείρας. Η οικοδέσποινα λίγο πριν ξεκινήσει η συνέντευξη μας έφερε και τα συνοδευτικά. Κασεράκι, λουκανικάκι, σαλαμάκι, γαλοπούλα.

Ο Πρωθυπουργός έδειχνε πιο ώριμος, ποιο ειλικρινής, ποιο ρεαλιστής από ποτέ.

Με τη στόφα του Ηγέτη ανέλυε την πολιτική κατάσταση. Περιέγραφε το πως ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του έγινε από κόμμα διαμαρτυρίας του 4% Αξιωματική Αντιπολίτευση. Πως κάλπαζε για την Εξουσία. Πως έγινε Κυβέρνηση. Πως έδωσε ξανά περηφάνια στους Έλληνες με την περήφανη εξάμηνη διαπραγμάτευση. Πως αποφασίστηκε το κρίσιμο δημοψήφισμα το καλοκαίρι του 2015. Πως διαχειρίστηκε το αποτέλεσμά του. Πως ήλθε η συμφωνία (σημ. κάποιοι κακεντρεχείς το λένε και 3ο Μνημόνιο).

Καθώς άκουγα τη συνέντευξη ξύπνησαν μέσα μου θύμησες. Συνέντευξη Ανδρέα Παπανδρέου, αρχές της πρώτης Κυβερνητικής του θητείας. Ανάλυσή της και σχόλια έγκριτου δημοσιογράφου τις επόμενες μέρες. Ο Ανδρέας έλεγε: Εγώ και η Κυβέρνησή μου, Εγώ έκρινα, Εγώ αποφάσισα, Εγώ ….. Συνέπεσε τις ημέρες εκείνες συνέντευξη του τότε Πρωθυπουργού της Σουηδίας Όλαφ Πάλμε. Ο Πάλμε έλεγε: Η Κυβέρνησή μας, η Κυβέρνηση της χώρας, η Κυβέρνηση του Σουηδικού λαού ….. Ο Αλέξης Τσίπρας στη δική του συνέντευξη ξεκινούσε σχεδόν κάθε φράση του με το ΕΓΩ …………Βίοι παράλληλοι…

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του κ. Πρωθυπουργού ακούστηκε σαν πιστολιά και πάγωσε την ατμόσφαιρα.

« … δεν μπορέσαμε να εφαρμόσουμε όλες τις προεκλογικές μας εξαγγελίες μας….δεν ήμασταν απροετοίμαστοι… κερδίσαμε πολλές μάχες…ναι βεβαίως ήλθε η νέα συμφωνία που ήταν ιδιαίτερα επωφελής για τη χώρα και δεν υπήρξε ζημία από την καθυστέρηση..»

Τσίμπησα ένα κασεράκι και κατέβασα μια γερή γουλιά μπύρας για να δροσιστώ.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας σε μια αποστροφή του λόγου του και για να δείξει τη διαφορά από τους προηγούμενους έδωσε ρέστα.

«…προχωρήσαμε με αδιάβλητες διαδικασίες  στην  επιλογή των Διοικητών των Νοσοκομείων.. διαδικασία πιο διαφανή και πιο αδιάβλητη και από εκείνη των Πανελλαδικών εξετάσεων ….» !!!

Τσίμπησα ένα λουκανικάκι και τσιμπήθηκα για να διαπιστώσω αν ήμουν ξύπνιος.

Στο Νοσοκομείο Δράμας διορίστηκε με αυτή «τη διαφανή και αδιάβλητη διαδικασία» ως Διοικητής απόφοιτος ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας, υπάλληλος ΟΑΕΔ και συνδικαλιστής !!!

Ήπια την μπύρα μου και βούτηξα δύο σαλαμάκια.

Προφανώς δεν υπήρχαν άλλοι ενδιαφερόμενοι με περισσότερα προσόντα !!!

Ο κ. Πρωθυπουργός συνέχιζε ακάθεκτος, την ώρα που καταβρόχθιζα ένα κομμάτι γαλοπούλας.

«…δεν πιστεύω να υπάρχει σοβαρός άνθρωπος στη χώρα που να μας χαρακτηρίζει ανειλικρινείς….»

Έ, εκεί πια δεν κρατήθηκα και έχοντας υπόψη μου τη σχετική διαφήμιση:

Τι είναι αυτά ρε παιδιά, κραύγασα με στεντόρεια φωνή, έχετε δοκιμάσει αλλαντικά ΑΝΑΝΝΙΑΔΗ !!! λουκανικάκια πεντανόστιμα, σαλαμάκι μούρλια, αμ η γαλοπούλα, εκεί να δεις νοστιμιά…..

Τι είναι αυτά που ακούμε ρε παιδιά, γνωρίζετε εσείς σοβαρούς ανθρώπους που πιστεύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ειλικρινείς; Υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι που πιστεύουν ότι υπήρξαν προεκλογικές υποσχέσεις που δεν θα μπορούσαν να τηρηθούν; Ότι η πρώτη φορά Αριστερά δεν υπήρξε ειλικρινής; Ότι η δεύτερη φορά Αριστερά συνεχίζει στο ίδιο μότο;

Τι έκανε λέει; Γνωρίζετε και μάλιστα πάρα πολλούς….;

Λοιπόν φέρτε αλλαντικά ΑΝΑΝΝΙΑΔΗ, να συνεχίσουμε τη βραδιά μας.

Αλλάξτε κανάλι. Βάλτε στην Ε1 να παρακολουθήσουμε τώρα τη γαλλική βερσιόν της σειράς Hause of  Cards, με τις ίντριγκες, τις δολοπλοκίες, τα εσωκομματικά μαχαιρώματα, όπως εκτυλίσσονται στα Μέγαρο των Ηλυσίων.

Έως ότου γυριστεί η Ελληνική βερσιόν και πληροφορηθούμε κάποτε το τι συνέβη πραγματικά το 2015 και τι συνεχίζει να παίζεται στο Μαξίμου, την Κυβέρνηση της πρωτοδεύτερης φοράς Αριστεράς, στον ΣΥΡΙΖΑ, στη Χώρα …..

Παναγιώτης Χατζηγεωργίου

Σχετικά Άρθρα