ΚόμματαΤελευταία Νέα

Ερώτηση για τα προβλήματα του αγροτικού ιατρείο του Ευμοίρου στην Βουλή…

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ προς το Υπουργείο Υγείας με ΘΕΜΑ : «Πρωτοφανής αδιαφορία για προμήθεια αναλώσιμων στο χωριό Εύμοιρο».

Οργισμένες ήσαν οι καταγγελίες που έγιναν για το γεγονός πως το αγροτικό ιατρείο του Ευμοίρου διέκοψε τη λειτουργία του το πρωί της Τρίτης 28/6/2016 λόγω έλλειψης μελανιού στον εκτυπωτή και δεν προχώρησαν οι εξετάσεις και η συνταγογράφηση φαρμάκων.

Η σχετική μάλιστα είδηση δημοσιεύθηκε και αναπαράχθηκε από τοπικές ιστοσελίδες και τον Τύπο της ακριτικής Ξάνθης. Σε αυτό το πρωτοφανές γεγονός πρωταγωνίστησαν περίπου 30 ηλικιωμένοι που ενώ περίμεναν με αγωνία την επίσκεψη του αγροτικού ιατρού μετά από πολλές μέρες, πληροφορήθηκαν ότι δεν θα μπορούσαν να τους συνταγογραφήσουν οι γιατροί φάρμακα καθώς δεν υπήρχε μελάνη στον εκτυπωτή και το Ιατρείο διέκοψε τη λειτουργίας.  Όπως ήταν προφανές και αναμενόμενο προκλήθηκε αναστάτωση για το εν λόγω θέμα. Περίοικοι επικοινώνησαν με την 4η ΥΠΕ, λόγω και της έλλειψης διοίκησης στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, όπου κατήγγειλαν το γεγονός και έχουν λάβει την απάντηση ότι η συνήθης πρακτική είναι οι παραγγελίες για τα αναλώσιμα να γίνονται δύο μήνες πριν την υπολογιζόμενη ανάγκη και αναμένουν περαιτέρω εξηγήσεις.  Τα δίκαια και εύλογα παράπονα ήταν αρκετά και οι άνθρωποι του οικισμού εκφράζουν την απορία τους για την οργάνωση και την προβλεπτικότητα των εν λόγω δομών υγείας στην ακριτική αυτή περιοχή.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός :

Για ποιο λόγο η υγεία γενικότερα αλλά και η πρόβλεψη προμήθειας απλών αναλώσιμων αλλά αναγκαίων για τη ζωή και την υγεία των πολιτών ακριτικών περιοχών όπως αυτό του Ευμοίρου αντιμετωπίζεται με τόση προχειρότητα, αδιαφορία, και επιπολαιότητα ;

Αθήνα 30/6/2016

Ο ερωτών βουλευτής

Ιωάννης Λαγός

Βουλευτής Β’ Πειραιώς

ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σχετικά Άρθρα