ΚαβάλαΤελευταία Νέα

Επιτυχημένη η «Λευκή Νύχτα» στην γειτονική Καβάλα

Είδα αρκετό κόσμο χθες (Παρασκευή 27 Μαΐου 2016) το απόγευμα να κατεβαίνει με τα πόδια στο κέντρο της πόλης, για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις της «Λευκής Νύχτας».

Φαίνεται, δηλαδή, ότι οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες θέλουν αφορμές για να περπατήσουν στην πόλη, χωρίς το φόβο των αυτοκινήτων και το άγχος να βρούνε θέση στάθμευσης.

Αυτή την «τάση» πρέπει να την εκμεταλλευτούν ο Δήμος και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, για να καθιερώσουν ένα απόγευμα κάθε μήνα που θα απαγορεύεται η κίνηση όλων των οχημάτων στην οδό Ομονοίας, ώστε οι καταναλωτές να κυκλοφορούν άνετα βλέποντας τις βιτρίνες των καταστημάτων και κάνοντας τα ψώνια τους.

Παράλληλα, θα περάσει και το μήνυμα της λιγότερης χρήσης του αυτοκινήτου για την μετακίνηση τις μη εργάσιμες ημέρες και ώρες, τουλάχιστον.

Η «Λευκή Νύχτα» και παρόμοιες εκδηλώσεις, βοηθούν στην αλλαγή της νοοτροπίας των πολιτών και μπορούν να αξιοποιηθούν για να περάσουν θετικά μηνύματα στο ευρύ κοινό.

Ένα τέτοιο μήνυμα, εκτός από τη λιγότερη χρήση του Ι.Χ. αυτοκινήτου μέσα στην πόλη, είναι, π.χ., το σύνθημα: «Καταναλώνω και ανακυκλώνω».

Θα ήταν ωραίο στην επόμενη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας», να γίνει μία δράση, για μικρούς και μεγάλους καταναλωτές, η οποία θα αφορά στην ανακύκλωση.

Μέσα από τη διασκέδαση και το παιχνίδι, λένε οι ειδικοί επιστήμονες, τα μηνύματα περνάνε πιο εύκολα στους αποδέκτες.

Εύχομαι του χρόνου, η «Λευκή Νύχτα» να είναι ακόμα καλύτερη, πιο πλούσια και να πετύχει τον σκοπό της.

Όταν μία προσπάθεια έχει τη στήριξη όλων των τοπικών αρχόντων, φορέων και της κοινωνίας, είναι σίγουρο ότι θα διαρκέσει και θα γίνει θεσμός.

Η Καβάλα έχει ανάγκη από εκδηλώσεις που μαζεύουν κόσμο, δίνουν μία εικόνα ζωντάνιας και προβολή.

Από Κ-ΤΥΠΟΣ

Σχετικά Άρθρα