Κοινωνία Τελευταία Νέα

Μνημόνια συνεργασίας και φιλίας υπογράφουν τα Άβδηρα με τον δήμο Νördliche Innenstadt – Ludwigshafen της Γερμανίας

Αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας μας αναφέρουν ότι στις 17 με 22 Μαΐου θα μεταβεί στα Αβδηρα μία αποστολή 12 ατόμων, όπου θα υπογράψουν μαζί με τον Δήμαρχο κ. Τσιτιρίδη και το δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου το Σύμφωνο ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ μεταξύ του Δήμου Αβδήρων και του Δήμου Νördliche Innenstadt – Ludwigshafen.

Σκοπός και στόχος της ωραίας αυτής προσπάθειας είναι να χτιστούν ΓΕΦΥΡΕΣ και να έρθουν οι δύο σπουδαίοι και φιλικοί λαοί (Ελληνικός και Γερμανικός) κοντά. Τα κοινά σημεία των δύο λαών είναι πολύ περισσότερα από αυτά που χωρίζουν. Έτσι θα έχουν την ευκαιρία οι πολίτες, οι σύλλογοι, οι νέοι, τα σχολεία, οι αγρότες, τα συντεχνιακά επαγγέλματα, επιχειρήσεις, ο τουριστικος κλάδος κτλ. των δυο Δήμων να συνομιλούν απευθείας μεταξύ τους και να διαμορφώνουν το πλαίσιο της συνεργασίας.

Την πρωτοβουλία αυτή πήρε ο κ. Γιώργος Βασιλειάδης Αντιδήμαρχος του Δήμου Nördliche Innenstadt στην Γερμανία.

Το Λούντβιχσχάφεν (γερμ. Ludwigshafen) είναι πόλη που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Γερμανία, στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου. Η πόλη, με πληθυσμό 163.777 κατοίκους, κοντά στο Μάνχαϊμ στις όχθες του Ρήνου είναι γνωστή ως έδρα της BASF και ως γενέτειρα του φιλόσοφου Ερνστ Μπλοχ και του πολιτικού Χέλμουτ Κολ.

Σχετικά Άρθρα