ΠολιτισμόςΤελευταία Νέα

Εκδήλωση βράβευσης από την Ακαδημία Παιδικής Τέχνης και το Μουσείο Οικουμένη- Ξάνθης

Στα πλαίσια της έναρξης της 7ης Bıennale 2016-2017 η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης και το Μουσείο Οικουμένη- Ξάνθης θα παρουσιάσει και θα αναπτύξει το θέμα του διαγωνισμού. Η τελετή θα γίνει στο ξενοδοχείο ΝΑΤΑΣΣΑ, το Σάββατο 2 Απριλίου και ώρα 19.30.

Στην εκδήλωση αυτή το Μουσείο ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ θα τιμήσει και τους μαθητές που έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν το 2014-2015, σε Διεθνείς και Ελληνικούς διαγωνισμούς. Παράλληλα θα γίνει παρουσίαση του έργου της Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του Εξωτερικού.

Θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε με ανοιχτή γραμμή μέσω SKAIP με τη Λίμα του Περού όπου η κ. Κάρμεν Ροτρίκες, θα παρουσιάσει το έργο του Παιδικού Μουσείου στη Λίμα, που ίδρυσε το 2010 η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης στο Περού.

Αυτή τη στιγμή, σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, διδάσκονται πολλά  εκπαιδευτικά προγράμματα της Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης και του Μουσείου ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ μεταλαμπαδεύοντας έτσι το Φως της παιδικής καλλιτεχνικής δημιουργίας της σύγχρονης Ελλάδας.

Οι συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι απαραίτητη γιατί το θέμα τους αφορά άμεσα. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω στην καλλιτεχνική παιδιά αλλά και στα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Σχετικά Άρθρα