Παραπολιτικά Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Από σήμερα η διανομή τροφίμων σε απόρους δικαιούχους Ξανθιώτες στο κτήριο της ΔΕΥΑΞ στην κυψέλη

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Η Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ξάνθης «ΣΤΗΡΙ-ΖΩ» με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Ξάνθης, ξεκίνησε και πραγματοποιεί  την πρώτη διανομή τροφίμων και προϊόντων βασικής υλικής συνδρομής στους περίπου 7500 ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστική ή και Βασική Υλική Συνδρομή, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ). Στην πόλη της Ξάνθης αγγίζουν τους 2000 χιλιάδες ενώ στους γύρω δήμους του νομού τους 5500 χιλιάδες.

Από Σήμερα Τρίτη αλλά και αύριο Τετάρτη και Πέμπτη θα διανέμονται τα τρόφιμα αλλά το πρόβλημα που προέκυψε είναι ότι πολλοί δεν κατάλαβαν καλά και πήγαν σήμερα, ενώ θα έπρεπε να πάνε  βάσει προγράμματος αφού οι ωφελούμενοι του προγράμματος Τ.Ε.ΒΑ. ειδοποιηθήκαν τηλεφωνικά ή με sms για το σημείο και τις ώρες διανομής που θα προσέλθει ο καθένας και ακολούθησε σήμερα ένα μικρό πανδαιμόνιο.

Η παραλαβή των προϊόντων (τρόφιμα, είδη καθαριότητας και ατομικής υγιεινής) έγινε από τον Δ. Ξάνθης που ως επικεφαλής  παρέδωσε στους εταίρους της Κοιν Σύμπραξης τις ποσότητες  που αναλογούν στα 7 σημεία διανομής που ορίστηκαν σε όλη την Π. Ε Ξάνθης.

Ο κάθε ωφελούμενος θα πρέπει να έχει μαζί του το βιβλιάριο κοινωνικής του ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο απ’ όπου προκύπτει ο ΑΜ.Κ.Α. του.  Σε  περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής τα προϊόντα δύναται να παραλαμβάνονται από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου υπογραφής ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:

Δ. Ξάνθης:2541350801

Δ. Αβδήρων:2541355540

Δ. Μύκης:2541353314

Δ. Τοπείρου: 2541350606

 

 

Σχετικά Άρθρα