Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ξεκάθαρη η θέση του Κυριάκου για τις δημόσιες συμβάσεις και τον περιφερειακό τύπο

– Την απόσυρση του επίμαχου άρθρου που καταργεί τη διαφάνεια στους διαγωνισμούς ζητά η Νέα Δημοκρατία μετά από τη συνάντηση με τις Ενώσεις του Περιφερειακού Τύπου.

Ξεκάθαρη είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας για το μεγάλο θέμα που άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δίδοντας σε διαβούλευση το προσχέδιο νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις που καταργεί στην ουσία τη διαφάνεια με την περικοπή της δημοσίευσης της προκήρυξης διαγωνισμών στις Εφημερίδες.

Σε σύσκεψη που έγινε με επτά τομεάρχες του κόμματος υπό το βλέμμα του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, η αξιωματική αντιπολίτευση ξεκαθάρισε ότι ζητά την απόσυρση του επίμαχου άρθρου. Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξεδόθη από την Νέα Δημοκρατία

Συνάντηση  με τους εκπροσώπους των Ενώσεων του Περιφερειακού Τύπου είχε σήμερα, Τετάρτη 23 Μαρτίου, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας αντιπροσωπεία του Κόμματος, στην οποία συζητήθηκαν οι αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση στον Περιφερειακό Τύπο.

Από τη Νέα Δημοκρατία μετείχαν: ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων κ. Χρήστος  Σταϊκούρας, η Υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, ο Υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Κωνσταντίνος Τζαβάρας, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Γραφείου Τύπου, υπεύθυνη για τα Περιφερειακά Μέσα, κυρία Κύρα Κάπη και ο Σύμβουλος Προέδρου κ. Μιχάλης Πεγκλής.

Από τις ενώσεις Περιφερειακού Τύπου μετείχαν: ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων κ. Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, ο Γραμματέας της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων κ. Σταύρος Καραμπερόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου κ. Σπύρος Λάτσας, ο Γραμματέας του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων κ. Γιώργος Βακόνδιος,  ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Τοπικών ημερήσιων – εβδομαδιαίων Εφημερίδων Αττικής κ. Αντώνης Κατωπόδης και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Τοπικών ημερήσιων – εβδομαδιαίων Εφημερίδων Αττικής κ. Χρήστος Ζαγκλής.

Οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκαν να ζητήσουν την απόσυρση του άρθρου 61 του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συμβάσεις που προβλέπει τη σταδιακή μείωση των κρατικών δημοσιεύσεων στον Περιφερειακό Τύπο.

Ανέπτυξαν, επίσης, συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάκαμψη του Περιφερειακού Τύπου.

Σχετικά Άρθρα