Κοινωνία Τελευταία Νέα

Το ΠΑΜΕ Ξάνθης τίμησε με πορεία την ημέρα της γυναίκας

pame hmera gynaikas (1) pame hmera gynaikas

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία ελευθερίας με δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. 159 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατριών στη Νέα Υόρκη, που ζητούσαν ανθρώπινη ζωή, δουλειά με δικαιώματα, είμαστε αντιμέτωποι με μια λυσσαλέα επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στα δικαιώματά μας που κατακτήθηκαν με ποταμούς αίματος, όπως η Κοινωνική Ασφάλιση.

Είμαστε μπροστά σε ένα ακόμη ιμπεριαλιστικό έγκλημα με χιλιάδες θύματα ξεριζωμένους πρόσφυγες. Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι, όλοι μαζί, μια γροθιά, να υψώσουμε τείχος αντίστασης ενάντια στη βαρβαρότητα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των μονοπωλίων που γεννά τους πολέμους, δημιουργώντας στρατιές ανθρώπινων ψυχών που περιπλανούνται μερόνυχτα, ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους και πνίγονται στο Αιγαίο στα χέρια των δουλεμπόρων.

Η πολιτική που χτυπάει αλύπητα τους λαούς στην περιοχή, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την νέα αντιλαϊκή καταιγίδα που προετοιμάζεται αφού ο παρανομαστής είναι κοινός – τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων.

Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα για 48ωρη απεργία, αν και όταν η κυβέρνηση φέρει προς ψήφιση το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο λαιμητόμο.

 

Σχετικά Άρθρα