ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Οι Roma του 8 ου Γυμνασίου συμμετέχουν στο Μουσικό Φεστιβάλ της Ξάνθης. Η μουσική…. ενώνει τους ανθρώπους!

 roma moysikh (1) roma moysikh

Οι μαθητές Roma του 8 ου Γυμνασίου Ξάνθης αξιοποιώντας τις γνώσεις τους στην μουσική, συμμετέχουν για πρώτη φορά φέτος στο Χατζηδάκιο φεστιβάλ, δίπλα στα υπόλοιπα μουσικά σχολεία που θα φιλοξενηθούν στην πόλη μας.

Ο ρυθμός και η μουσική κατέχει ιδιαίτερη θέση στην κουλτούρα και την πολιτιστική παράδοση των Roma και αυτός είναι ένας από τους λόγους που στις τάξεις του 8 ου Γυμνασίου στο Δροσερό λειτουργεί με επιτυχία Μουσικό Εργαστήρι, έχοντας στην διάθεσή των μαθητών ποικίλα όργανα μουσικής, αλλά και μαθητική χορωδία.

Η μουσική ομάδα μπήκε πρόσφατα σε στούντιο ηχογράφησης και πρόβαρε Ελληνικά και Ξενόγλωσσα τραγούδια που πρόκειται να παρουσιαστούν στο κοινό της Ξάνθης. Οι Μ. Χατζηδάκης, Στ. Ρόκκος και το διάσημο «We are the world, we are the children» βρίσκονται στο ρεπερτόριο των παιδιών που χαίρονται την κάθε στιγμή της μουσικής τους προσπάθειας.

Οι μουσικοί του σχολείου Αντώνης Μουσαδές και Στέλλα Φαρμάκη έχουν ήδη έτοιμη την πρώτη ακουστική απόπειρα, ενώ εκτός του φεστιβάλ τον Απρίλη, προγραμματίζονται ήδη εμφανίσεις σε σχολεία και προσεχείς εκδηλώσεις της Ξάνθης. Η χαρά των παιδιών είναι μεγάλη όσο και η ανυπομονησία να τραγουδήσουν και να δείξουν σε όλους ότι η μουσική ενώνει τους ανθρώπους και τους κάνει καλύτερους …

Σχετικά Άρθρα