ΚόμματαΤελευταία Νέα

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία αλλάζει. Γίνεται ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κόμμα που παράγει πολιτική από κάτω προς τα πάνω. Δυναμώνει το ρόλο και τη φωνή των μελών της. Λειτουργεί με διαφάνεια, αξιολόγηση και λογοδοσία. Όλες αυτές οι αλλαγές όμως θα γίνουν πράξη μόνο αν συμμετέχεις εσύ. Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

 

Τι είναι το Εθνικό Συνέδριο;

Το Εθνικό Συνέδριο είναι το ανώτατο και κυρίαρχο όργανο της Νέας Δημοκρατίας. Συνέρχεται τακτικά κάθε τρία χρόνια, με απόφαση του Προέδρου του Κόμματος ή της Πολιτικής Επιτροπής. Είναι αρμόδιο για τον καθορισμό των ιδεολογικών αρχών του κόμματος, τη γενική πολιτική γραμμή αλλά και τις τροποποιήσεις στο Καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας.

 

Πως μπορώ να συμμετέχω;

Μπορείς να εκλεγείς μέσα από τις εκλογές ανάδειξης συνέδρων που διεξάγονται από το σύνολο των μελών της κάθε Νομαρχιακής Επιτροπής.

Το Εθνικό Συνέδριο αποτελείται από άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι εκλέγονται από τις Νομαρχιακές Οργανώσεις του κόμματος ως Σύνεδροι, από εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων και κοινωνικών φορέων, οι οποίοι μετέχουν στο Συνέδριο εξ αιτίας της ιδιότητάς τους (ex officio) και από εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ.

 

Πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές ανάδειξης Συνέδρων;

Οι εκλογές ανάδειξης συνέδρων θα διεξαχθούν την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

 

Που θα διεξαχθούν οι εκλογές;

Οι εκλογές ανάδειξης συνέδρων στο 10ο Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας διεξάγονται στους χώρους των γραφείων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων ή άλλους χώρους που ορίζει η Εφορευτική Επιτροπή. Οι χώροι διεξαγωγής των εκλογών θα δημοσιευθούν το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Θα υπάρξουν συμμετοχές

– (exofficio) συμμετοχή ως εκπρόσωπος παραγωγικών / κοινωνικών φορέων

– συμμετοχή στις εκλογές τοπικών οργανώσεων (ΔΗΜΤΟ)

– συμμετοχή ως θεματικός υπεύθυνος τομέα δράσης στη ΝΟΔΕ

 

Το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών

– Σάββατο 19/3/2016

Ορισμός των χώρων όπου θα διεξαχθούν οι εκλογές

– Δευτέρα 21/3/2016 (17.00) – Τετάρτη 23/3/2016 (20.00)

Υποβολή υποψηφιοτήτων για αντιπροσώπους (συνέδρους) των Νομαρχιακών Οργανώσεων στο 10ο τακτικό Εθνικό Συνέδριο, για Προέδρους Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων και μελών Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών

– Κυριακή 3/4/2016 (10.00-19.00)

Εκλογές συνέδρων και ΔΗΜΤΟ/ΔΗΜΤΕ

– Δευτέρα 21/3/2016 (17.00) – Τετάρτη 23/3/2016 (20.00)

Υποβολή υποψηφιοτήτων για την εκλογή 10 υπευθύνων θεματικών τομέων δράσης ανα Νομαρχιακή Οργάνωση

– Τετάρτη 6/4/2016 (16.00 – 20.00)

Εκλογές ανάδειξης υπευθύνων θεματικών τομέων δράσης

– Κυριακή 17/4/2016 (8.00-14.00)

Εκλογές για την ανάδειξη Προέδρων Νομαρχιακών Οργανώσεων

 

Ποια άλλα όργανα υπάρχουν στα οποία μπορεί να διεκδικήσει τη συμμετοχή του ένα μέλος της Νέας Δημοκρατίας;

 

Η οργανωτική δομή έχει ως έξης:

α) Δημοτική Τοπική Οργάνωση

Αποτελεί την πρωτοβάθμια οργανωτική βαθμίδα του κόμματος. Σ’ αυτήν ανήκουν τα μελη της Νέας Δημοκρατίας που έχουν μόνιμη κατοικία εντός των γεωγραφικών της ορίων της εκάστοτε τοπικής οργάνωσης, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις ταυτίζονται με τα όρια των οικείων Δήμων.

Εξαίρεση αποτελούν οι μεγάλοι Δήμοι της χώρας, όπου οι τοπικές οργανώσεις ταυτίζονται με τα όρια των δημοτικών διαμερισμάτων.

β) Νομαρχιακή Οργάνωση (ΝΟ)

Είναι η κορυφαία δομή σε επίπεδο Νομαρχιακής Ενότητας, αρμόδια να συντονίζει τη δράση της Νέας Δημοκρατίας εντός των γεωγραφικών ορίων της. Επικεφαλής της είναι ο Πρόεδρος, ο οποίος συνεπικουρείται από Διοικούσα Επιτροπή και εκλέγεται από ειδικό εκλεκτορικό σώμα.

 

Πως μπορώ να έχω ενεργή συμμετοχή;

Για να συμμετέχεις στη διοίκηση κάποιας Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης πρέπει να συμμετάσχεις και να εκλεγείς στις σχετικές διαδικασίες ανάδειξης ηγεσίας.

Στην ανάδειξη των Προεδρείων των ΔΗΜΤΟ μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας που είναι εγγεγραμμένα στην περιοχή.

Επιπλέον, μπορείς να εκλεγείς θεματικός υπεύθυνος σε κάποιον από τους 13 τομείς πολιτικής δράσης ανάλογα με το επάγγελμα σου και να συμμετέχεις στη Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟΔΕ) της περιοχής σου.

 

Νέες εγγραφές μελών στην ΝΔ γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στην διεύθυνση https://members.nd.gr

Σχετικά Άρθρα