ΑθλητικάΤελευταία Νέα

Πεζοπορική διαδρομή, από τη Σμίνθη στο όμορφο πέτρινο γεφύρι του Σταμάτη

Έγινε την Κυριακή 21/2/2016 η από 17/1 προγραμματισμένη διαδρομή, η οποία αναβλήθηκε λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών, με αρκετές αλλαγές, όσον αφορά την απόσταση αλλά και το βαθμό δυσκολίας της. Συγκεκριμένα η διαδρομή ήταν: Πανέρι – Παλαιός Σταυρός – Αρχαίο Κάστρο Κιμμερίων (Καλέ) – Ρέμα Κυδωνέας – Λίβας – Κρούσα (Αχλάδι) – Πανέρι. Τα 13 μέλη του Ε.Ο.Σ.

Ξάνθης, ανταποκρίθηκαν απόλυτα στις δυσκολίες της διαδρομής, από τον μικρότερο συμμετέχοντα των 13 ετών (!!) έως τον μεγαλύτερο. Η διαδρομή, πεζοπορική στην αρχή, μετατράπηκε σταδιακά σε ορειβατική με εξάρσεις απαιτητικές έως επίπονες, αλλά αποζημίωσε με το φυσικό κάλος της τους συμμετέχοντες. Τόνωσε έτσι την αυτοπεποίθησή τους και τελικά άφησε άριστες εντυπώσεις. Το διανυθέν μήκος της διαδρομής ήταν περίπου 16.3 χλμ, τα οποία καλύφθηκαν σε συνολικά 6 ώρες. Συγχαρητήρια σε όλες και όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης.

Την επόμενη Κυριακή 28/2/2016 θα γίνει μια εύκολη πεζοπορική διαδρομή, από τη Σμίνθη στο όμορφο πέτρινο γεφύρι του Σταμάτη. Το μήκος της είναι 8 χλμ, η διάρκεια 3 περίπου ώρες και είναι ιδανική και για αρχάριους (όπως και για παιδιά).

Υπεύθυνη: Καραογλάνη Μαρία τηλ. 6987216993

Τέλος το Σαββατοκύριακο 5-6 Μαρτίου 2016 θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση στη Βροντού (Λαϊλιάς Σερρών) και ανάβαση στην κορυφή Προφήτη Ηλία (1849μ) από το χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά, σε υψόμετρο 1600μ. Παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, να δηλώσουν συμμετοχή, το αργότερο μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2016, στο τηλέφωνο 6987216993 (Καραογλάνη Μαρία) προκειμένου να οργανώσουμε την εξόρμηση.

Από τον Ε.Ο.Σ. Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα