Κόμματα Τελευταία Νέα

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΕΣ! Απλήρωτες επί επτά μήνες οι καθαρίστριες στο υπουργείο Εργασίας!!!

Οι καθαρίστριες, που αποτέλεσαν για τον ΣΥΡΙΖΑ σύμβολο δικαιοσύνης και αποκατάστασης των καταπατημένων εργασιακών δικαιωμάτων προεκλογικά, παραμένουν απλήρωτες για επτά μήνες.

Στο υπουργείο Εργασίας, προχώρησαν τον Σεπτέμβριο του 2015 στην πρόσληψη καθαριστριών, οι οποίες μέχρι τώρα δουλεύουν χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα μισθό ενώ είναι κάτι παραπάνω από ορατός ο κίνδυνος να χάσουν τα χρήματά τους.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, οι καθαρίστριες προσελήφθησαν από το υπουργείο Εργασίας με σύμβαση ορισμένου χρόνου, η οποία από το Ελεγκτικό Συνέδριο του Κράτους κρίνεται ως μη σύννομη.

Για το λόγο αυτό δεν εγκρίνονται μετά από τόσους μήνες τα εντάλματα πληρωμών τους. Πρόκειται για ένα πρόβλημα διοικητικής  φύσης, το οποί ο εκτιμάται ότι δεν είναι εύκολο να λυθεί, καθώς για να ξεμπλοκάρουν οι πληρωμές θα πρέπει να παρακαμφθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο, που υποστηρίζει ότι οι διαδικασίες πρόσληψης δεν είναι σύννομες.

Έτσι, για να βγει με κάποιοι τρόπο θετική γνωμοδότηση θα πρέπει είτε να παραβιαστούν οι κανόνες της νομολογίας που διέπουν τους όρους αμοιβής για όσους απασχολεί το Δημόσιο χωρίς προκήρυξη είτε να τις απολύσουν και να τις επαναπροσλάβουν με άλλη σύμβαση και με άλλες διαδικασίες, που θα είναι σύννομες  για το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ε.Τ. υπάρχουν πληροφορίες ότι παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα υπουργεία , όπως για παράδειγμα στο υπουργείο Οικονομικών, όπου προσελήφθησαν 145 εποχικές καθαρίστριες και οι οποίες αντιμετωπίζουν ακριβώς την ίδια κατάσταση.

Σχετικά Άρθρα