Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

Όλγα: Η κυβέρνηση επιχειρεί να διαμορφώσει όρους κυριαρχίας στο νέο τηλεοπτικό τοπίο

Η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε στον ρ/σ “Παραπολιτικά” για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, αμφισβητώντας τις προθέσεις της κυβέρνησης. Αναλυτικά τα σημαντικότερα σημεία των τοποθετήσεων της κας. Κεφαλογιάννη:

Περί ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς

Ως κοινωνία και πολιτικό σύστημα έχουμε εγκλωβιστεί στην αίσθηση ότι η κυβέρνηση μπορεί να έχει καλές προθέσεις. Αυτές οι καλές προθέσεις όχι μόνον δεν αρκούν αλλά, στο τέλος της ημέρας, αποδεικνύεται ότι μπορεί και να μην υπάρχουν.
Εγώ ακούω όλη την επιχειρηματολογία για όλα τα κακώς κείμενα της μεταπολίτευσης, αλλά είναι αυτή η κυβέρνηση που έχει συμπυκνώσει όλα τα δεινά της μεταπολίτευσης μέσα σε ένα χρόνο καθώς έχουμε δει να γίνονται όλα αυτά που θα θέλαμε όλοι να ξεχάσουμε. Την ίδια στιγμή δεν έχουμε δει να γίνεται ουσιαστικό κυβερνητικό έργο και, αντιθέτως, το 2016 έχει ξεκινήσει και είναι εξίσου καταστροφικό με το 2015.

Ο κ. Σπίρτζης είναι ο υπουργός εκείνος που αποφάσισε να εξαιρέσει τις δημόσιες συμβάσεις, έργα και μελέτες, από το εθνικό σύστημα ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων.

Για ποιό ηθικό πλεονέκτημα και ποιά προσπάθεια να πατάξουμε τη διαπλοκή, συζητούμε;

Για τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών

Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να βάλει όρους στο τηλεοπτικό περιβάλλον αλλά να χρησιμοποιήσει αυτή τη διαδικασία ως εργαλείο προκειμένου να διαμορφώσει τους όρους της δικής της κυριαρχίας στο νέο τηλεοπτικό τοπίο.

Δεν υπάρχει πολιτικός που να αρνείται την ανάγκη τελικής ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου, όμως όχι με τους όρους που ήρθε να ρυθμίσεις ο κ. Νικ. Παππάς. Και βέβαια όχι με όρους παραβίασης του συντάγματος, όπως υπογραμμίζουν όλοι οι συνταγματολόγοι και, μεταξύ αυτών, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

Για τα εθνικά θέματα και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Εστία αντιπαράθεσης προφανώς και δεν μπορούν να αποτελούν τα εθνικά θέματα.

Φοβάμαι όμως ότι βλέπουμε να διολισθαίνει η εικόνα της χώρας και να υπάρχουν εκπτώσεις στα εθνικά κεκτημένα, που δεν μπορεί να μας αφήνει απαθείς. Μπορούμε, για παράδειγμα, να κάνουμε εκπτώσεις και να ακούμε αδιάφοροι τον Υπουργό Άμυνας να δηλώνει, απλώς, ότι ενδέχεται να κλείσουν τα σύνορα;
Είδαμε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να αποκρύψει το περιστατικό με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Και όταν η αξιωματική αντιπολίτευση εξέδωσε μία ανακοίνωση, έσπευσαν να απαντήσουν. Στη Νέα Δημοκρατία ξέρουν να απαντήσουν, στους Τούρκους δεν ξέρουν!

Σχετικά Άρθρα