Κοινωνία Τελευταία Νέα

Εβδομάδα προληπτικής Ιατρικής εξέτασης και εμβολιασμών σε παιδιά στον Δήμο Τοπείρου

kyrnos kyrnos (1) kyrnos (2) kyrnos (3)

Συνεχίζεται με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή το πρόγραμμα «Συμμετοχή των ανασφάλιστων μαθητών των σχολείων του Δήμου Τοπείρου στο πρόγραμμα «Εμβολιά- ζουμε: Παιδιά ανασφάλιστα, όχι απροστάτευτα» της κοινωφελούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ» Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ο πρώτος εμβολιασμός για το 2016 στον οικισμό Κύρνου. Η προσέλευση των παιδιών με τους γονείς τους ήταν μεγάλη και οι γιατροί εξέτασαν και εμβολίασαν τα μικρά παιδιά του Δήμου. Ο Αντιδήμαρχος κ. Χρυσόστομος Κοτόπουλος παρευρέθηκε στον εμβολιασμό σαν εκπρόσωπος του Δημάρχου και συνομίλησε  με τους Δημότες για τις ανάγκες και τα προβλήματα που υπάρχουν ειδικά στον τομέα της υγείας.

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου η μη κερδοσκοπική οργάνωση Σωματείο Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής ΄΄ ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΄΄  η οποία πραγματοποιεί Προληπτικές εξετάσεις Ιατρικής σε ακριτικές περιοχές σε όλη την Ελλάδα εξέτασε παιδιά στον Δήμο Τοπείρου στην Κοινότητα Κύρνου. Οι προληπτικές εξετάσεις περιλαμβάνουν : Φυσική εξέταση ( μετρήσεις σωματομετρικών, αρτηριακής πίεσης, κορεσμού οξυγόνου και άλλων ζωτικών σημείων) , παρακολούθηση χρονοδιαγράμματος εμβολιασμών, Παιδοχειρουργική εκτίμηση, οφθαλμολογική εκτίμηση, Καρδιολογική εκτίμηση, Επισκόπηση ΩΡΛ, Τακτική Οδοντιατρική φροντίδα, Ορθοπεδική εκτίμηση, Συμβουλές για την διατροφή και υγιεινή του παιδιού, παρακολούθηση ψυχοκινητικής εξέλιξης, πρόσθετες εξετάσεις ανάλογα με το ιστορικό του παιδιού. Η προσέλευση των παιδιών με τους γονείς τους ήταν πολύ μεγάλη και δόθηκε η ευκαιρία να γίνει ολοκληρωμένη προληπτική εξέταση. Ο Αντιδήμαρχος κ. Χουσείν Ογλού Σουνάη παρευρέθηκε στις εξετάσεις εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο.

Προτεραιότητα του Δήμου,  αλλά και προσωπικά του Δημάρχου Θωμά Μίχογλου είναι η συνέχιση και η ολοκλήρωση του  προγράμματος εμβολιασμού και του προγράμματος προληπτικών εξετάσεων, αλλά και η συμμετοχή και η συνεργασία με παρόμοια προγράμματα που έχουν σκοπό την υγεία και την πρόληψη πρωτίστως  των παιδιών αλλά και των Δημοτών.

Σχετικά Άρθρα