ΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Η Περιφέρεια ΑΜΘ ρώτησε επίσημα τον Κουίκ για την εγκατάσταση των 300.000 προσφύγων στην Θράκη… Κατηγορηματική η διάψευση από την Κυβέρνηση

Μια μέρα μόνο μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευα της XanthiNews.gr σχετικά με πληροφορίες που έφεραν την κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο εγκατάστασης 300- 400.000 μεταναστών στην Θράκη (όπου και τζαμιά υπάρχουν για την προσευχή τους και άμεση πρόσβαση από τον Έβρο και έλεγχος σε δύο μόνο σημεία από τον ΝΕΣΤΟ… ο ίδιος ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης απέστειλε στην Αθήνα τον Αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Σταύρος Καβαρατζής, ο οποίος συναντήθηκε με τον Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ και του έθεσε ξεκάθαρα το ερώτημα. Η απάντηση του κ. Κουίκ ήταν αυτή που μας μεταφέρθηκε χθες με την δήλωση του Δ. Σκουλαρίκη… ότι δηλαδή δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση…

Δείτε το δημοσίευμα αθηναϊκού μέσου για το θέμα αυτό

Κουίκ: Μυθεύματα η εγκατάσταση 300.000 προσφύγων στην Θράκη

«Επικίνδυνα και ανυπόστατα μυθεύματα είναι αυτά που διαδίδονται, ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να εγκαταστήσει 300.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη περιοχή της Θράκης. Η σχετική παραπληροφόρηση δεν αντέχει περαιτέρω διάψευσης. Καλό θα είναι κάποιοι να μην παγιδεύονται από αναξιόπιστους πληροφοριοδότες τους. Εξάλλου, η κυβέρνηση σε διάφορους τόνους και σε διάφορες δηλώσεις έχει καταστήσει σαφές, ότι δεν θα ακολουθήσει για τη περιοχή της Θράκης τα όσα έκανε η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων, που διέλυσε ακόμη και σχολές της Αστυνομίας σε έναν εντελώς αντεθνικό σχεδιασμό της».

Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ απαντώντας σε ερώτημα που του έθεσε, με αφορμή σημερινά διαδικτυακά δημοσιεύματα ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Σταύρος Καβαρατζής, ο οποίος τον επισκέφτηκε σήμερα στο γραφείο του.

Στη συνάντηση τους ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και ο Αντιπρόεδρος του ΑΜ-Θ Περιφερειακού Συμβουλίου συζήτησαν και για άλλα θέματα αυτής της ευπαθούς περιοχής, όπως η υποστελέχωση των νοσοκομείων, η αξιοποίηση του ζεόλιθου, η μη εφαρμογή ενός συγκροτημένου και αποδοτικού ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΥ σχεδιασμού για την τουριστική αξιοποίηση της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας κλπ.

Σχετικά Άρθρα