Κόμματα Τελευταία Νέα

Είπε ο Τσίπρας σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο: «Δε θέλουμε να διορίσουμε δικούς μας ανθρώπους, γιατί δε ξέρουμε και κατά πόσο οι δικοί μας άνθρωποι θα είναι καλύτεροι από τους υφιστάμενους»!!!!

Το άκουσα και αυτό φίλε Ξανθιώτη, να λέει δηλαδή ο Τσίπρας για του Συριζαίους ότι δεν ξέρει αν είναι καλύτεροι από τους ΠαΣΟΚους που έχουν ήδη τις θέσεις στον κρατικό μηχανισμό… Το ΠαΣΟΚους είναι δική μου εκτίμηση… τα άλλα τα είπε ο Καμμένος στον Χατζηνικολάου χθες Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016… διαβάστε…

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θέλω ένα σχόλιό σας για τους διορισμούς συγγενών, στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που απασχολούν την κοινή γνώμη τις τελευταίες μέρες, όπως για παράδειγμα αυτή η υπόθεση με το διορισμό συγγενών και φίλων του Γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και τις απαντήσεις που έδωσε στην συνέχεια, παραπέμποντας στους ιδεολογικούς και πολιτικούς αγώνες και τις εξορίες των προγόνων του για να δικαιολογήσει τους διορισμούς.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν σας κρύβω ότι δεν παρακολούθησα αυτήν την εξέλιξη, γιατί εδώ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τα πράγματα τρέχουν πολύ πιο γρήγορα, αλλά θέλω να σας πω ότι εάν διορισμούς εννοούν τους μετακλητούς υπαλλήλους, οι μετακλητοί υπάλληλοι δεν είναι διορισμένοι, ούτε παραμένουν στο δημόσιο. Οι μετακλητοί υπάλληλοι είναι υπάλληλοι οι οποίοι βοηθούν στην εκτέλεση του κυβερνητικού έργου όσο παραμένει ο υπουργός ο οποίος τους κάλεσε ως μετακλητούς. Δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ούτε παραμένουν στο δημόσιο, ούτε έχουν τα προνόμια που είχαν οι παλαιότεροι μετακλητοί που κατά συρροή διορίζονταν στη Βουλή.

Θα σας πω κάτι κ. Χατζηνικολάου. Είμαι 23 χρόνια βουλευτής. Εκλέγομαι από το 1993. Δεν έχω διορίσει ούτε έναν στη Βουλή, ούτε έναν. Εκείνοι, λοιπόν, οι οποίοι διόριζαν κατά χιλιάδες, δεν έχουν το δικαίωμα αυτή τη στιγμή να μιλούν για τους μετακλητούς που δεν είναι διορισμένοι υπάλληλοι, αλλά προσωρινοί υπάλληλοι, που αύριο δεν θα έχουν δουλειά.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χάνει κ. Πρόεδρε το ηθικό πλεονέκτημα, όπως ο ίδιος το έλεγε, όταν συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο που συμπεριφέρονταν και οι προηγούμενοι;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αν διόριζε, ναι. Αν διόριζε ο ΣΥΡΙΖΑ ή οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ βεβαίως…

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πάντως, σας θυμίζω ότι ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε προεκλογικά ότι θα αποφύγει αυτή την τακτική των μετακλητών υπαλλήλων που έρχονται από το κόμμα και ότι θα εμπιστευτεί τους δημόσιους υπαλλήλους.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Προσέξτε να δείτε. Δεν υπάρχει ούτε ένας που να έχει διοριστεί μόνιμα. Ούτε ένας. Ο νέος νόμος που έρχεται αυτή τη στιγμή και που συζητήσαμε στο Υπουργικό Συμβούλιο, είναι ένας νόμος που πράγματι δίνει ουσιαστικά την εξουσία στους δημοσίους υπαλλήλους και δεν υπάρχει εκεί η εξουσία κανενός μετακλητού. Το δικαίωμα δε, να διορίζει η Κυβέρνηση Γενικούς Γραμματείς, το απεμπολεί η ίδια η Κυβέρνηση, δίνοντας τις αρμοδιότητες στους Γενικούς Διευθυντές, οι οποίοι θα είναι εκ των μονίμων υπαλλήλων του δημοσίου και όχι μετακλητοί και κομματικοί.

Θα σας πω ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο – εγώ του είπα την ομιλία του αυτή να τη βγάλει στη δημοσιότητα, δεν την έβγαλε στη δημοσιότητα, ελπίζω να την επαναλάβει στη Βουλή να την ακούσει ο ελληνικός λαός- ξεκαθάρισε ότι δε θέλουμε να διορίσουμε δικούς μας ανθρώπους, γιατί δε ξέρουμε και κατά πόσο οι δικοί μας άνθρωποι θα είναι καλύτεροι από τους υφιστάμενους. Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους υφιστάμενους δημοσίους υπαλλήλους, με κριτήριο τα προσόντα τους και όχι τα κομματικά προσόντα να διοικήσουν τη δημόσια διοίκηση. Δεν κάνει αυτή η Κυβέρνηση το ίδιο με εκείνο που έκαναν οι προηγούμενοι και σας βεβαιώνω προσωπικά γι αυτό. Δεν υπάρχει ούτε ένας που να έχει διοριστεί ως μόνιμος, ούτε ένας. Το παλιό σύστημα «μείνε δύο χρόνια μετακλητός και μετά θα γίνεις μόνιμος» δεν ισχύει πλέον.

 

Σχετικά Άρθρα