Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ο Σύριζα σε ζεσταίνει και αυτόν τον χειμώνα. Άρχισαν κι αυτοί τα «κατόπιν ενεργειών μου»

Κατόπιν ενεργειών των βουλευτών Ξάνθης Γ. Στογιαννίδη- Σ. Γιαννακίδη- Ζειμπέκ, (τον Χουσεΐν τον ήχαν ξεχάσει στο πρώτο δελτίο τύπου και τον προσέθεσαν μετά) λύθηκε για φέτος το πρόβλημα της θέρμανσης στο 8ο Γ/σιο Ξάνθης, που βρίσκεται στον οικισμό του Δροσερού. Το σχολείο αντιμετώπιζε τον χειμώνα δυσκολίες καθώς δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για επαρκή θέρμανση στις αίθουσες διδασκαλίας, με αποτέλεσμα οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό να κρυώνουν σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Οι βουλευτές είχαν ενημερωθεί κατόπιν επισκέψεως για τα προβλήματα των κτιριακών εγκαταστάσεων και ανέλαβαν πρωτοβουλία προσκειμένου να τοποθετηθούν προσωρινά θερμοπομποί, οι οποίοι και συνδράμουν αποφασιστικά στην διαμόρφωση διεξαγωγής συνθηκών διδασκαλίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 8 ο Γ/σιο Ξάνθης φιλοξενείται στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ, ο οποίος πλήττεται με την σειρά του από το γενικότερο οικονομικό καθεστώς της δυσπραγίας και διάθεσης κονδυλίων για την θέρμανση.
Να επισημάνουμε ότι ενέργειες γίνονται και για την οριστική τακτοποίηση της μόνιμης σχολικής εγκατάστασης, καθώς οι αριθμητικές ανάγκες είναι κάθε χρόνο και μεγαλύτερες, σε ένα οικισμό (Δροσερό) που θεωρείτε από τους πολυπληθέστερους των Roma στην Ελλάδα.
Το σίγουρο είναι πάντως ότι οι μαθητές θα ζεσταθούν την φετινή χρονιά, ενώ παίρνουν παράλληλα και το μήνυμα της υποστήριξης από την πολιτεία.

Σχετικά Άρθρα