Αθλητικά Τελευταία Νέα

Σκόνταψε πάλι η ΞΑΝΘΗ… ισοπαλία με τον Ατρόμητο (2-2)

SKODA ΞΑΝΘΗ και Ατρόμητος στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League αναδείχθηκαν ισόπαλοι σήμερα Σάββατο το απόγευμα στο «SKODA ΞΑΝΘΗ Arena». Μετά από μία «γεμάτη» αναμέτρηση το τελικό 2-2 απέφερε από ένα βαθμό στους δύο αντιπάλους που βρίσκονται στην ίδια θέση με 18 βαθμούς.

Αυτή ήταν η 9η φετινή ισοπαλία για την ξανθιώτικη ομάδα και 3η στην έδρα της. Δύο φορές προηγήθηκε ο Ατρόμητος με τον Ουμπίδες (34’) και Λαζαρίδη (59’) και ισάριθμες απάντησαν οι γηπεδούχοι με τους Καπετάνο (57’) και Νιέτο (74’) για μία ομάδα που είχε και δοκάρι στο 76’ μετά από κόρνερ του Λουσέρο. Ντεμπούτο με την SKODA ΞΑΝΘΗ έκανε ο Σκούρτης.

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του φιλάθλου της ξανθιώτικης ομάδας, Σταμάτη Γεωργουδάκη που είχε χάσει την ζωή του στις 16/01/2005, μετά από σχετικό αίτημα της ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ που το έκανε δεκτό η διοργανώτρια αρχή. Λουλούδια κατέθεσαν συμβολικά στη μνήμη του εκ μέρους της ΠΑΕ ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Πιαλόγλου, εκ μέρους των ποδοσφαιριστών ο Μανώλης Μπέρτος καθώς επίσης λουλούδια κατέθεσαν και οι Παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές της ομάδας και οι Xanthifans.

Στις καλύτερες φάσεις του αγώνα, στο 6’ ο Τσέναμο αιφνιδιάστηκε στο γέμισμα του Ατρόμητου με την μπάλα να περνά άουτ, στο 8’ ο Ούμπιδες σούταρε με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Στο 15’ η πρώτη καλή στιγμή της SKODA ΞΑΝΘΗ ήταν το σουτ του Νιέτο που μπλόκαρε ο Γκορμπούνοφ ενώ στο 17’ ο Καρυπίδης προ του Λε Ταλέκ έδιωξε σε κόρνερ τη σέντρα του Μπιτόλο. Στο 20’ σε εκτέλεση φάουλ του Λουσέρο, ο Καπετάνος βρέθηκε σε καλή θέση κι έκανε το πλασέ με τον Κοντοέ να απομακρύνει έγκαιρα σώζοντας την εστία του. Στο 22’ ο Σολτάνι έκανε την πάσα στον Ορφανίδη που έχασε το κοντρόλ για να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας και στο 25’ μετά από κόρνερ του Λουσέρο η μπάλα έφτασε στον προωθημένο Καρυπίδη που σούταρε άουτ. Στο 34’ ο Ούμπιδες με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 0-1. Στο 36’ μετά από φάουλ του Λουσέρο, ο Καρυπίδης πήρε την κεφαλιά αλλά ο Γκορμπούνοφ μπλόκαρε. Το ημίχρονο έκλεισε με άλλες δύο καλές φάσεις για την SKODA ΞΑΝΘΗ χωρίς όμως να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 41’ ο Νιέτο έκανε το κοντινό σουτ χωρίς να βρει στόχο και στο 45’ την πάσα του Καπετάνου στον Νιέτο, πρόλαβε να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας.
Στο 46’ το σουτ του Νιέτο μετέτρεψε σε κόρνερ ο Γκορμπούνοφ ενώ στο 57’ ήρθε το 1-1 όταν ο Λουσέρο εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να φτάνει στον Καπετάνο που με σουτ ισοφάρισε. Στο 59’ μετά από το φάουλ του Ούμπιδες ο Λαζαρίδης με κεφαλιά έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Ατρόμητο κάνοντας το 1-2. Στο 62’ το σουτ του Γουάλας απέκρουσε ο Γκορμπούνοφ σε κόρνερ και στο 63’ το γυριστό του Βασιλακάκη δεν βρήκε τον στόχο. Ο Γουάλας απείλησε και στο 65’ όμως η προσπάθειά του ήταν άστοχη όπως και το νέο σουτ του Βασιλακάκη στο 68’. Στο 70’ ο Σολτάνι έκανε την πάσα στον Καπετάνο που ήταν σε πλάγια θέση και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Γκορμπούνοφ αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο Ούμπιδες πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Στο επόμενο λεπτό το σουτ του Νιέτο πέρασε άουτ. Το 2-2 όμως ήρθε στο 74’ με το δυνατό σουτ του Νιέτο για την SKODA ΞΑΝΘΗ που στο 76’ θα μπορούσε να κάνει άμεσα την ανατροπή, μετά την εκτέλεση κόρνερ του Λουσέρο και την προσπάθεια απομάκρυνσης της μπάλας από τον Μπρίτο, μ’ αυτήν να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και από κοντά ο Καπετάνος να χάνει την μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει. Η ξανθιώτικη ομάδα πίεσε μέχρι το τέλος με τελευταία καλή στιγμή την κεφαλιά του Καπετάνου στις καθυστερήσεις με την μπάλα να περνά λίγο άουτ.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τάσος Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδεκανήσου) με βοηθούς τους κ.κ. Δαμιανό Ευθυμιάδη (ΕΠΣ Πιερίας) – Λάζαρο Δημητριάδη (ΕΠΣ Μακεδονίας) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Αθανάσιος Σέζος (ΕΠΣ Κιλκίς).
SKODA ΞΑΝΘΗ: Τσέναμο, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Λισγάρας, Καρυπίδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης (80’ λ.τρ. Ερέα), Ορφανίδης (65’ Σκούρτης), Νιέτο, Σολτάνι (72’ Τριάδης), Καπετάνος.
Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Κούρος, Μπρίτο (89’ Στόιτσεφ), Ουσέρο, Ναπολεόνι, Ουμπίδες, Λε Ταλέκ (27’ λ.τρ. Μπάλλας), Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία (76’ Γοδόι).

 

Σχετικά Άρθρα