Δράμα Τελευταία Νέα

Κυκλοφοριακή αγωγή σε παιδιά δίδαξαν αστυνομικοί στην Ονειρούπολη Δράμας (pics)

kosmas kosmasgr©2015
kosmas kosmasgr©2015
kosmas kosmasgr©2015
kosmas kosmasgr©2015
kosmas kosmasgr©2015
kosmas kosmasgr©2015

4

kosmas kosmasgr©2015
kosmas kosmasgr©2015

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την 7-1-2016, η συμμετοχή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, με περίπτερο κυκλοφοριακής αγωγής, στην Ονειρούπολη Δράμας. Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για την καθημερινή εφαρμογή των κανόνων οδικής συμπεριφοράς από τα παιδιά και την ενημέρωσή τους σε θέματα οδικής ασφάλειας, το Τμήμα Τροχαίας Δράμας σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών Δράμας, ανέλαβαν την οργάνωση και λειτουργία του εν λόγω περιπτέρου.

Το περίπτερο της αστυνομίας, το οποίο εγκαινιάστηκε την 3-12-2015, παρέμεινε ανοιχτό προς τους πολίτες όλο το διάστημα των εκδηλώσεων της Ονειρούπολης Δράμας (έως και την 07-01-2016) και υποδέχτηκε περίπου 4.000 παιδιά.

Στους χώρους του περιπτέρου πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες επισκέψεις δημοτικών σχολείων από τη Δράμα και άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδος, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών του Νομού Δράμας, καθώς επίσης και μεμονωμένες επισκέψεις γονέων με τα παιδιά τους από διάφορες περιοχές της χώρας.

Σημειώνεται ότι τα παιδιά που επισκέφτηκαν το περίπτερο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής μέσω φυλλαδίων και βίντεο, να συμμετάσχουν σε διαδραστικά και επιτραπέζια παιχνίδια κυκλοφοριακής αγωγής, καθώς επίσης να φωτογραφηθούν σε μια ξύλινη κατασκευή ως αστυνομικοί.

Στους μικρούς επισκέπτες διανεμήθηκαν φυλλάδια με συμβουλές κυκλοφοριακής αγωγής και έντυπα για τη συμπλήρωση του σχολικού τους προγράμματος.

Παράλληλα, κατά την είσοδο των μικρών παιδιών στο χώρο της Ονειρούπολης, οι αστυνομικοί τοποθετούσαν σε αυτά κονκάρδες με το ονοματεπώνυμό τους και το τηλέφωνο του γονέα, για να γίνεται ευκολότερη η ανεύρεσή τους σε περίπτωση που χαθούν.

Οι μεγαλύτεροι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις κοινωνικές δράσεις των αστυνομικών της Δράμας τα προηγούμενα έτη.

Τέλος επισημάνεται ότι το περίπτερο λειτουργούσε και ως κέντρο Τουριστικής Αστυνομίας, παρέχοντας πληροφορίες στους επισκέπτες, ενώ στους χώρους της Ονειρούπολης Δράμας, βρίσκονταν σε καθημερινή βάση αστυνομικοί που εκτελούσαν υπηρεσία πεζής περιπολίας, οι οποίοι παρείχαν κάθε σχετική με την αποστολή τους πληροφορία στους επισκέπτες.

Σχετικά Άρθρα