Κόμματα Τελευταία Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μπορώ να φέρω στη Νέα Δημοκρατία πολίτες που ήταν μακριά από το Κόμμα»

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» και στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους δημοσιογράφους, Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:

Δεν έχω δει δημόσια δήλωση από τον κ. Καραμανλή. Έχει το δικαίωμα να στηρίξει όποιον θέλει. Αν όντως στηρίζει τον κ. Μεϊμαράκη δεν είναι κάτι το οποίο με στεναχωρεί ή με προβληματίζει. Έφτασα στο 30% χωρίς να με στηρίξει κανείς με τη δύναμη των επιχειρημάτων μου, του πολιτικού λόγου και της αλήθειας.

Υπάρχει μια σιωπηλή πλειοψηφία των πολιτών που θέλει να ακούσει την αλήθεια και στήθηκε υπομονετικά στις ουρές.

Από το αποτέλεσμα φάνηκε ότι οι κομματικοί μηχανισμοί έχουν πολύ μικρότερη δύναμη από ότι νομίζουν.

Θέλω η Νέα Δημοκρατία να ξεπεράσει το 28%, να ενώσει τις δυνάμεις του ΝΑΙ και να εκφράσει πολιτικά τον ορφανό μεσαίο χώρο.

Mε τον Άδωνι συμφωνούμε απόλυτα για την οικονομία. Δεν ήμασταν πολλοί υπουργοί υπέρμαχοι των μεταρρυθμίσεων. Πολλοί από αυτούς που μου ασκούν κριτική σήμερα το μόνο που έκαναν ως υπουργοί ήταν να συντηρούν το status quo.

Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα ενότητας για τη Νέα Δημοκρατία. Τα δυο βασικά διλήμματα είναι πρώτον ανανέωση ή στασιμότητα και δεύτερον ποιος είναι καλύτερος να κερδίσει τον κ. Τσίπρα και να γίνει πρωθυπουργός.

Απέδειξα ότι μπορώ να φέρω στη Νέα Δημοκρατία πολίτες που ήταν μακριά από το Κόμμα. Το στοίχημα που κέρδισα προσωπικά εγώ ήταν η μαζική συμμετοχή.

H Νέα Δημοκρατία με μένα θα αρχίσει να παράγει πολιτική και για να γίνει αυτό πρέπει να γίνουν ριζικές οργανωτικές αλλαγές. Θέλουμε μια πιο συγκεκριμένη και αξιόπιστη αντιπολίτευση.

Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κάνει αυτά που κάνει στην Παιδεία δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συνεργασίας από τη Νέα Δημοκρατία.

Προσωπικά ψήφισα το σύμφωνο συμβίωσης και θεωρώ αν θέλεις να είσαι ηγέτης πρέπει να έχεις το θάρρος της γνώμης σου και δεν μπορείς να κρύβεσαι. Στις κρίσιμες ψηφοφορίες πρέπει να είμαστε παρόντες.

Θα ήθελα να ακούσω από τον κ. Μεϊμαράκη ότι είναι υπέρ του συμφώνου συμβίωσης όπως έχει ήδη δηλώσει.

Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα προσωπικής σχέσης δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον κ. Μεϊμαράκη. Αν κερδίσει θα τον υπηρετήσω χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις και θέλω να πιστεύω ότι αν κερδίσω εγώ θα με στηρίξει και εκείνος.

Θα μιλήσω με τον κ. Τζιτζικώστα όχι στη λογική της συμφωνίας. Σίγουρα με το ποσοστό που κατέγραψε αφήνει μια σημαντική πολιτική παρακαταθήκη.

Σχετικά Άρθρα