Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Παρακολούθησαν σεμινάρια ποντιακής διαλέκτου και πήραν και το πτυχίο τους

seminaria pontiakhs seminaria pontiakhs (1) seminaria pontiakhs (2) seminaria pontiakhs (3) seminaria pontiakhs (4) seminaria pontiakhs (5)

Παρουσία του ποντιακής καταγωγής π. Βησσαρίωνα, εκπροσώπου του Μητροπολίτη μας, του Δημάρχου Ξάνθης, του προέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών και πολλών φίλων και μελών του Συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή,18/12/2015, η εκδήλωση απονομής βεβαιώσεων σε όσους παρακολούθησαν τα μαθήματα ποντιακής διαλέκτου.

Προηγήθηκε σύντομη ομιλία της φιλολόγου κ Κατερίνας Γεωργιάδου, υποψηφίας διδάκτορος, η οποία αναφέρθηκε στην ιστορία της Ελληνικής γλώσσας και της ποντιακής διαλέκτου και κατέληξε στην σημαντική πρόταση ” να ενσωματωθεί η ποντιακή διάλεκτος στα τρέχοντα αναλυτικά προγράμματα Γυμνασίων και Λυκείων ως επιλεγόμενο μάθημα, ιδιαίτερα σε ποντιόφωνες περιοχές”.

Ακολούθησε το μικρό θεατρικό, “Τα πεντικούδε(α) και το κωδωνόπον”, λαογραφικό της περιοχής Καρς του Πόντου κάτω από τις οδηγίες του εκπαιδευτικού του σεμιναρίου κ Θεοδοσιάδη ΝΝικολάου, χαρίζοντας γέλιο και αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όλων.

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα