Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το ασυμβίβαστο είναι πρόβλημα. Ο Πρόεδρος πρέπει να είναι στη Βουλή»

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR» και στην εκπομπή «Live U» της δημοσιογράφου, Πόπης Τσαπανίδου.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:

Το “Εξαρχιστάν” είναι μια περιοχή της Αθήνας στην οποία δεν εφαρμόζεται ο νόμος και η τάξη επειδή οι αντιεξουσιαστές έχουν προνομιακή πολιτική σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι αδιανόητο να σκεφτόμαστε ότι η Αστυνομία άμα θέλει δεν μπορεί να βάλει τάξη σε 100 αλήτες. Δεν το κάνει γιατί δεν έχει αυτές της πολιτικές εντολές. Η ευθύνη του ΣΥΡIΖΑ είναι πολύ μεγάλη.

Για ποια συναίνεση μιλάμε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί το κράτος δικαίου και τον τρόπο που είναι δομημένη η δημοκρατία;

Είμαστε έτοιμοι για την Κυριακή και οι κάλπες έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Μπορείτε να τις βρείτε και στο site μου http://goo.gl/zeOwSu

Η συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής είναι το μεγάλο στοίχημα. Είχαμε καλές ενδείξεις στις 22 Νοεμβρίου.

Το θεωρώ πολύ πιθανό να υπάρχει δεύτερος γύρος αλλά βλέπω μια πολύ καλή δυναμική της δικής μου υποψηφιότητας και πιστεύω ότι θα είμαι ο νικητής αυτής της μάχης.

Εάν ανάγουμε το νέο σε ιδεολογία θα καταλήξουμε με κάποιον σαν τον κ. Τσίπρα. Δεν το θέλουμε αυτό. Ακριβώς το αντίθετο ψάχνουμε. Θέλουμε πολιτικό περιεχόμενο, σαφέστατα κοινοβουλευτική παρουσία, δυνατότητα εκπροσώπησης στο εξωτερικό, αυτά τα χαρακτηριστικά ψάχνουμε.

Πιστεύω ότι μπορώ να διασφαλίσω την ενότητα καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον αλλά όχι μόνο την ενότητα αλλά και τη διεύρυνση. Πρέπει να φέρουμε νέο κόσμο στη Νέα Δημοκρατία.

Αν όποιος χάνει σηκώνεται και φεύγει ή διαγράφεται από τον αρχηγό τότε απλά αναπαράγουμε τις παθογένειες του παρελθόντος.

Το ασυμβίβαστο είναι πρόβλημα. Ο Πρόεδρος του Κόμματος πρέπει να είναι στη Βουλή. Από την παρουσία του εξαρτάται η ομοιογένεια και η δυναμική της ΚΟ.

Σχετικά Άρθρα