Λάσπη Τελευταία Νέα

Αφού τα χάφτει ο λαός καλά κάνουν και μας δουλεύουν οι Συριζαίοι…Σπίρτζης: «Υπογράψαμε τη σύμβαση των αεροδρομίων με πολύ πόνο»

Τη διαφωνία του με την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, αν και ο ίδιος υπέγραψε τη σύμβαση. Μιλώντας στον RealFM, τόνισε πως δεν ήταν η σημερινή κυβέρνηση που έδωσε τα αεροδρόμια στην Fraport, αλλά «όσοι έκαναν τον διαγωνισμό που έβαλαν τους συγκεκριμένους όρους».

«Δεν ήταν καθόλου εύκολο που υπέγραψα για την αποκρατικοποίηση των αεροδρομίων. Συνεχίζω και διαφωνώ με τον τρόπο που έγινε η παραχώρηση των 14 αεροδρομίων. Είναι όμως μέσα στις δεσμεύσεις που έχει η χώρα. Κατορθώσαμε το τελευταίο διάστημα και διορθώσαμε πάρα πολλά από αυτά που υπήρχαν στις έτοιμες συμβάσεις που βρήκαμε», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών.

«Κλείσαμε θέματα που είχαμε να κάνουμε με τους εργαζόμενους που εργάζονται στα αεροδρόμια. Υπογράψαμε τη σύμβαση με πολύ πόνο. Βρήκαμε όταν πήραμε από την ΥΠΑ τις συμβάσεις, κάποιους όρους που έπρεπε να διορθωθούν», προσέθεσε.

Ο κ. Σπίρτζης εξήγησε πως «δεν δώσαμε εμείς τα αεροδρόμια. Τα έδωσαν όσοι έκαναν τον διαγωνισμό που έβαλαν τους συγκεκριμένους όρους. Ο κ. Περιφερειάρχης που κάνει δημοψήφισμα κάνει πολύ καλά. Εγώ στη θέση του θα έκανα χειρότερα. Είχε προβλεφθεί να παραδοθούν πιστοποιημένα τα αεροδρόμια και τα έργα που έπρεπε να γίνουν να τα πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο».

Σχετικά Άρθρα