Μειονότητα Τελευταία Νέα

Σύντομη περίληψη του 2015 από την ABTTF: Η απογοήτευση του ΣΥΡΙΖΑ για την μειονότητα!

Αγαπητοί Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, Ετοιμαζόμαστε να αφήσουμε ακόμη ένα χρόνο πίσω μας. Ως μειονότητα  κοιτάζοντας πίσω για το 2015 εκτός φιλοξενία το συνέδριο της FUEN (Ομοσπονδιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων) υπό την Δ. Θράκη και με τις πρόωρες γενικές εκλογές εκλέγοντας από τη μειονότητα 4 βουλευτές δεν έγινε κάτι το ιδιαίτερο ευχάριστο.  Το κυβερνών κόμμα ΣΥΡΙΖΑ   παρότι τους τρεις βουλευτές από τη μειονότητα, παρόλο στις εκλογές Ιανουάριου το 2015 ήταν το κόμμα  που έλαβε τους περισσότερους ψήφους στη Ροδόπη, και στις εκλογές του Σεπτέμβριου το 2015 στη Ξάνθη δυστυχώς και πάλι δεν καταγράφηκε μια θετική εξέλιξη από την άποψη της μειονότητας μας. Ας αφήσουμε το διορισμό ως Υφυπουργού από τη μειονότητα μας, κατόπιν τις πρώτες εκλογές το ακόλουθο διορισμό του  Παναγιώτη Σγουρίδη από ΑΝΕΛ ως Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και όσον εκλογών μετά  στη Μακεδονία-Θράκη ως αναπληρωτής Υπουργός διορισμό της Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά από ΑΝΕΛ για μας ήταν μέρα του χειμώνα λούσιμο με ένα ποτήρι κρύο νερό. Επίσης, διορίζοντας τον Απρίλιο του 2015 στο Δημόσιο Τμήμα Εκπαίδευσης της  Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης μέλος του ΑΝΕΛ από τον Έβρο  τον Παναγιώτη Κεραμάρη  είναι ένα άλλο αποδεικτικό σήμα που ότι κατά πόσο δεν εξετάζεται τα συμφέροντα της μειονότητας μας.

Αφήστε την επιστροφή την αυτονομία στην εκπαίδευση και στη θρησκεία μας όπως το 1967,  η κυβέρνηση κατά το 2015-16 εφαρμόζοντας το νόμο 240 ιμάμηδων δίνοντας τα μαθήματα Ισλάμ στα δημόσια σχολεία ελληνικά και λόγω στα βιβλία και διορισμό των δασκάλων τα προβλήματα στα μειονοτικά σχολεία που επιβιώσαμε και συνεχίζουμε να τα επιβιώνουμε. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που είχαμε εδώ και ένα χρόνο. Αν αρχίσω να τα λέω ένα ένα η λίστα πολλαπλασιάζετε. Αυτός ο πίνακας είναι ένας πίνακας δυστυχώς που δεν αλλάζει με την πάροδο των ετών. Αλλά από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήμασταν ελπιδοφόροι. Διότι μιλώντας πριν από τις πρώτες εκλογές στην Κομοτηνή ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρας μας έχει δώσει μια ελπίδα στην ομιλία του που εξέφρασε για την υποστηρίξει της μειονοτικής εκπαίδευσης και της οικονομίας. Ήμασταν ελπιδοφόροι επειδή οι άνθρωποι μας που ασχολούνται με την πολιτική στο ΣΥΡΙΖΑ μας έπεισαν  στη λεγόμενη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει μια πραγματική αλλαγή. Δυστυχώς όλοι πέσαμε έξω. Αλλά, αυτό δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε κατάθλιψη ή απελπισία. Ξεκινήσαμε όλοι αυτό τον αγώνα γνωρίζοντας ότι αυτός ο  δρόμος ήταν μακρύς. Πάνω σε αυτό το δρόμο μας στους σταθμούς  το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και  στα Ηνωμένα Έθνη εκφράζουμε τα θέματα των μειονοτήτων μας. Σε σύγκριση με το παρελθόν αυτοί που  ακούν τη φωνή μας αυξάνονται. Την ίδια στιγμή, δείχνουν αλληλεγγύη μαζί μας και οι μειονότητες την ίδια τύχη που μοιραζόμαστε . Θα συνεχίσουμε το δρόμο μας χωρίς παύση.

Αγαπητοί φίλοι,

Από τώρα  συγχαίρω θερμά ολονών τη καινούρια χρονιά, το νέο έτος εύχομαι να φέρει  για τον καθένα ξεχωριστά υγεία, ευτυχία, ειρήνη και για την μειονότητα μας μέρες γεμάτες φως.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς..

Χαλίτ Χαμπίπογλου

Ο Πρόεδρος της ABTTF

Σχετικά Άρθρα