Κοινωνία Τελευταία Νέα

Μπράβο στον Τσακαλώτο έδωσε τους αριθμούς του… Τζόκερ σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Καλά έκανε και τους τα θυμίζει… μην κάνουν τις παρθένες!!!!

Μπορεί το Τζόκερ να παίζεται με 5+1 αριθμούς αλλά αυτό δεν φαίνεται να νοιάζει πολύ τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο! Η ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ήταν ένα πραγματικό… σόου, με μαθήματα για τζόκερ και… ποδόσφαιρο.

Μετά την ένταση που επικράτησε μόλις ο κ. Τσακαλώτος ανέβηκε στο βήμα, ο υπουργός Οικονομικών θέλησε να δώσει συμβουλές στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το πως θα αποκρούουν τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης. “Πρέπει να σας βοηθήσω σύντροφοι και συντρόφισσες του ΣΥΡΙΖΑ γιατί τα έχετε πει πολλές φορές αυτά τα επιχειρήματα. Εγώ θα σας πω, για να μην κουράζεστε, τέσσερις αριθμούς, τρεις και ένα Τζόκερ: το 25, το 28, το 33 και το 50».

Και ανέλυσε τους αριθμούς του… Τζόκερ: «Το 25 είναι το ποσοστό που έπεσε το εθνικό εισόδημα στα πέντε χρόνια κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Το 28 είναι η ανεργία. Το 33 είναι το ποσοστό πληθυσμού που είναι σε φτώχεια ή κινδυνεύει από την φτώχεια. (…) Το Τζόκερ είναι το 50, γιατί είναι οι ποσοστιαίες μονάδες που έχετε χάσει από τότε που ο δικομματισμός έπαιρνε πάνω από 80%».

Και μετά το Τζόκερ, ήρθε το… μάθε παιδί μου μπαλίτσα. Μάλιστα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επικαλέστηκε τον γνωστό αθλητικογράφο Αντώνη Πανούτσο: «Και όπως λέει ο μεγάλος αθλητικός σχολιαστής Αντώνης Πανούτσος, οι Ιταλοί λένε ότι το σοβαρό αποτέλεσμα είναι το 1-0. Το 2-0 είναι λίγο υπερβολή να κουράζεται και το 3-0 και πάνω είναι όπως κάνουν οι Άγγλοι. Εσείς που είστε της ιταλικής σχολής, μπορείτε να λέτε έναν ή δυο αριθμούς. Εγώ που είμαι της αγγλικής σχολής, θα μου επιτρέψετε να λέω και τους τέσσερις αριθμούς».

(Καλά κάνει και τους τα θυμίζει ο Τσακαλότος για να μην παριστάνουν τις παρθένες οι ΠΑΣΟΚοΝεοΔημοκράτες αλλά θα πρέπει και ο Σύριζα το συντομότερο να έχει αποτελέσματα στο θέμα της ανάπτυξης… πράγμα που δεν το βλέπω να γίνεται…).

Σχετικά Άρθρα