Face to Face Τελευταία Νέα

Απεργία των δημοσιογράφων αύριο Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου… θέλουν να διατηρήσουν τα προνόμια του ταμείου τους!!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 (από τις 6 π.μ. έως την ίδια ώρα της Πέμπτης 3/12/2015).

Με την κινητοποίηση αυτή ο δημοσιογραφικός κόσμος συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ για τις 3/12, αντιδρώντας στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος. Οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας απεργούν και, σύμφωνα με το πλαίσιο της ΠΟΕΣΥ, διεκδικούν:

Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ- ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

Τη διασφάλιση του Αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Σχετικά Άρθρα