Επιστολές Τελευταία Νέα

Δεν χρειάζεται να είσαι άντρας για να «τιμάς τα παντελόνια σου»

Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας

Διαβάζοντας εδώ κι εκεί για το θόρυβο που ξέσπασε  για τον  σύζυγο της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη, Κώστα Γασπαρινάτο, ο οποίος φέρεται να  ήταν μεταξύ των δημοτικών υπαλλήλων που εντοπίστηκε με πλαστό πτυχίο, προσπάθησα να μάθω λίγα περισσότερα γιατί όλες αυτές οι «ιστορίες» δεν είναι ΠΑΝΤΑ  100% ακριβείς  αλλά και γιατί η κυρία Γιαννακάκη  είναι από τις πιο συμπαθείς και ενδιαφέρουσες νέες φυσιογνωμίες  του Κοινοβουλίου, γεννημένη στον Πειραιά και μεγαλωμένη στη Νίκαια, φιλόλογο και πολιτική επιστήμονα , με αξιόλογα μεταπτυχιακά η οποία  γράφει και μιλάει…. επτά γλώσσες.

Δεν ξέρω τι πρόκειται να γίνει με τον κ. Γασπαρινάτο- ούτε τι έχει γίνει στο μεταξύ- και εύχομαι καλά ξεμπερδέματα αν κάπου υπάρχουν αμφισημίες  και θέλω πολύ να μάθω τι ακριβώς έχει συμβεί , βρήκα όμως μια δήλωση που έκανε η ίδια η κ. Γιαννακάκη  την οποία σας παρακαλώ να διαβάσετε κι εσείς:

«”Ως έλληνας πολίτης, πολλώ δεν μάλλον ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, πιστεύω ότι πρέπει να υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται από το νόμο, οι οποίες και θα ακολουθηθούν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε τέτοια αδικήματα. Κατά συνέπεια ζητώ να υποστώ εγώ και η οικογένεια μου, την ίδια μεταχείριση που έχουν και όλες οι υπόλοιπες οικογένειες.

Προκαλώ μάλιστα οποιονδήποτε να αναφέρει, αν από την ημέρα που πληροφορήθηκα το γεγονός, απευθύνθηκα οπουδήποτε προκειμένου να προστατεύσω τον σύζυγο μου.

Τέλος, θέλω να δηλώσω ότι οποιοσδήποτε συσχετισμός του γεγονότος με την κοινοβουλευτική μου ιδιότητα και  την πολιτική μου δραστηριότητα  δεν έχει καμιά επαφή με την πραγματικότητα. Οι ελάχιστοι που προσπαθούν να αξιοποιήσουν το γεγονός για δικές τους σκοπιμότητες, δεν θα καταφέρουν τίποτα”.

Η κυρία Γιαννακάκη, εκλέχτηκε βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στη Β’ Πειραιά  το  2012. Και  είναι  πολύ «εντάξει» . Όντας  γυναίκα, δικαιώνει τη λαική ρήση για τους γενναίους άντρες: «Τιμάει τα παντελόνια που φοράει».

 

Σχετικά Άρθρα