ΚόμματαΤελευταία Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει νομοθετικά 4 από τα 5 πάγια αιτήματα των τρομοκρατών»

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε σήμερα, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» και στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους δημοσιογράφους, Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:

Εάν τελικά γίνει η Συνδιάσκεψη θα είναι κάποιοι παράλληλοι μονόλογοι. Μια δημόσια συζήτηση θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να συγκρίνουν τους υποψηφίους.

Υπάρχουν δυο προσεγγίσεις για τη Νέα Δημοκρατία. Η μια λέει ότι τα πράγματα πάνε καλά ως έχουν, να μην αλλάξουμε πολλά πράγματα, να μείνουμε ένα κόμμα με φεουδαρχική δομή.

Η πιο τολμηρή δική μου προσέγγιση λέει ότι πρέπει να γίνουμε επιτέλους ένα αξιοκρατικό δημοκρατικό ανοιχτό κόμμα γιατί σήμερα η Νέα Δημοκρατία είναι γερασμένη και κουρασμένη.

Ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρίσκω εξαιρετικά δύσκολη μια συνεργασία με τον κ. Τσίπρα.

Ο κ. Τσίρπας έχει μετατρέψει την ελπίδα του συνθήματος του σε λεπίδα για τη μεσαία τάξη.

Είμαστε υπέρμαχοι της προστασίας της πρώτης κατοικίας αλλά υπάρχουν στρατηγικοί κακοπληρωτές, οι οποίοι κρύβονται πίσω από τις διατάξεις. Η Κυβέρνηση πρέπει να βρει την ισορροπία.

Έχουμε συμπτώματα δημιουργίας ενός νέου παρακράτους που αμφισβητεί τη δημοκρατική νομιμότητα και τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής.

Είναι αδιανόητο να περνάνε στα ψιλά καταγγελίες ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνδιαλλάσσονται με τρομοκράτες και συνδιαμορφώνουν μαζί νόμους.

Όλα αυτά τα είχα πει στη Βουλή τον Απρίλιο όταν ο κ. Παρασκευόπουλος έφερνε τις χαριστικές ρυθμίσεις. Η Κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει νομοθετικά 4 από τα 5 πάγια αιτήματα των τρομοκρατών.

Στις αυξήσεις μισθών που προαναγγέλλουν στο Δημόσιο Τομέα πρέπει να εξηγήσουν που θα τα βρουν τα χρήματα αλλιώς αυτή η δέσμευση είναι ανεδαφική.

Διεκδικώ την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Σε περίπτωση που καταφέρω να νικήσω σκοπός μου είναι να προτάξω μια ηγετική ομάδα όπου ο καθένας θα αξιοποιηθεί με βάσει τις ικανότητές του και όχι ως αποτέλεσμα παρασκηνιακών συμφωνιών μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου.

Δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι μπορεί να περπατήσει η Νέα Δημοκρατία με εξωκοινοβουλευτικό Πρόεδρο κατά συνέπεια δεν θα μπορούσα ποτέ να υπηρετήσω έναν εξωκοινοβουλευτικό Πρόεδρο από θέση ευθύνης όταν δεν πιστεύω σε αυτό το μοντέλο διοίκησης.

Σχετικά Άρθρα