ΚόμματαΤελευταία Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο κ. Τσίπρας έχει μετατρέψει την ελπίδα του συνθήματος του σε λεπίδα για τη μεσαία τάξη»

KM photo 4 KM photo 1

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε σήμερα, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR» και στην εκπομπή «LIVE U» με τη δημοσιογράφο, Πόπη Τσαπανίδου.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:

Οι καταγγελίες του κ. Πανούση αντιμετωπίζονται από την κοινωνία με μια φοβερή αφασία. Πάσχουμε από Μιθριδατισμό.

Πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο πρωθυπουργός τι από όλα αυτά που καταγγέλλει ο κ . Πανούσης γνώριζε. Αν αποδειχθούν αληθείς οι καταγγελίες πρέπει να αποπέμψει τον υπουργό Δικαιοσύνης και να ζητήσει μια δημόσια συγνώμη.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να ξεκαθαρίσει κάποια στιγμή ποια είναι η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με όλον αυτόν τον υπόκοσμο. Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε ένας ενδιάμεσος που συνομιλούσε με όλα τα στελέχη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Προσωπικά επιλέγω να πιστέψω τα γεγονότα. Τον Απρίλιο η πρώτη πολιτική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν η ικανοποίηση βασικών αιτημάτων των τρομοκρατών.

H μικρή συμμετοχή στις εκλογές θα είναι πρόβλημα. Το 2009 μας είχε ψηφίσει το 30% της τότε εκλογικής μας δύναμης. Αν μας ψηφίσει και τώρα το 30% της εκλογική δύναμης του Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έρθουν περίπου 500.000. Αν έρθουν 100.000 θα είναι μια ήττα για την ανοιχτή διαδικασία.

Κάνω έκκληση στους πολίτες να έρθουν να ψηφίσουν γιατί αυτή η εκλογή αφορά όλους. Έχουμε μια ανίκανη Κυβέρνηση και το μόνο ανάχωμα είναι μια σοβαρή και ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Τσίπρας έχει μετατρέψει την ελπίδα του συνθήματος του σε λεπίδα για τη μεσαία τάξη.

Η ενότητα του κόμματος δεν κινδυνεύει διότι με το που θα τελειώσει αυτή η διαδικασία οι ηττημένοι θα συνταχθούν με το νικητή.

Τα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας είναι μείζον θέμα. Το πρώτο που θα κάνω αν εκλεγώ Πρόεδρος είναι να περάσω μια ρύθμιση που θα προβλέπει και καταστατικά ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορεί να δανείζεται.

Το δεύτερο που θα κάνω είναι να αλλάξουμε κτίριο. Δεν μπορώ να διανοηθώ ένα κόμμα που έχει τόσα χρέη να παραμένει σε ένα κτίριο με τόσο υψηλό ενοίκιο.

Το τρίτο που θα κάνω είναι να συρρικνώσω αρκετά τις κεντρικές δομές της Νέας Δημοκρατίας. Δεν αντέχουμε μια βαριά κεντρική δομή άλλων αντιλήψεων και πελατειακών λογικών.

Τέταρτον θα κάνουμε μια ανοιχτή εκστρατεία χρηματοδότησης του κόμματος από νομικά και φυσικά πρόσωπα όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος.

Σχετικά Άρθρα