ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Τι είναι τα superfoods και οι υπερ-χυμοί; Που θα τα βρείτε στην Ξάνθη;

Τα superfoods (υπερτροφές στα Ελληνικά) είναι τροφές ή χυμοί (υπερ-χυμοί) με συμπυκνωμένα θρεπτικές ουσίες, δηλαδή σε μικρές ποσότητες περιλαμβάνουν πολλά ευεργετικά συστατικά, τα οποία είναι εύκολα απορροφήσιμα από τον ανθρώπινο οργανισμό, και έτσι μπορούν συμβάλλουν στην υγεία και την ευεξία του ατόμου.

Τα superfoods δεν είναι σπάνιες τροφές, αλλά συνηθισμένες τροφές που χρησιμοποιούνταν από τους ανθρώπους τα παλιότερα χρόνια για την πρόληψη και αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών.

Οι υπερτροφές είναι πολύ πλούσιες σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικές και πολλές άλλες φυτοχημικές ουσίες. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, όπου καταστρέφουν τα κύτταρα στον οργανισμό μας. Οι ελεύθερες ρίζες δημιουργούνται από τις συνηθισμένες βιολογικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στον οργανισμό, καθώς και από το κάπνισμα, το άγχος και τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Είναι καλό να συμπεριλάβουμε τις υπερτροφές στη διατροφή μας σε συνδυασμό όμως με μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Η κατανάλωση μιας υπερτροφής ή ενός υπερ-χυμού στα πλαίσια μιας μη ισορροπημένης διατροφής δεν θα επιφέρει κάποιο αποτέλεσμα. Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι οι υπερτροφές δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα φάρμακα!!! Επίσης, είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη και την επεξεργασία της υπερτροφής. Μπορεί η υπερτροφή στην ανεπεξέργαστη μορφή της να περιέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών, αλλά η επεξεργασία της τροφής αυτής να απομακρύνει το μεγαλύτερο μέρος των συστατικών αυτών. Αυτό συμβαίνει για παράδειγμα σε πολλά έτοιμα ροφήματα πράσινου τσαγιού.

Συμπέρασμα:

Η ισορροπημένη κατανάλωση μιας υπερτροφής μπορεί να έχει πολλά θετικά αποτελέσματα στην υγεία και ευεξία του ατόμου, με την προϋπόθεση ότι η κατανάλωσή της γίνεται στα πλαίσια μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής, καθώς και με μέτρο. Εξάλλου το αρχαίο ρητό: «Παν μέτρον άριστο» ισχύει σε όλα τα πράγματα.

Δοκιμάστε τους ΥπερΧυμούς του Caffeine Roastery- Superfoods στην Ανδ. Δημητρίου 51-53

Πρόκειται για 12 διαφορετικά προγράμματα στην διαδικασία της εξαγωγής των χυμών από τα φρούτα σε δύο βήματα, κάτω από μεγάλη πίεση και πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Έτσι τα θρεπτικά συστατικά, τα μέταλλα και τα ένζυμα συγκεντρώνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό, συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο αποχύμωσης.

Με αυτόν τον τρόπο οι χυμοί του Caffeine Roastery- Superfoods διατηρούνται φρέσκοι για 72 ώρες και έχουν 45- 60% μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνες…

Αυτήν την διαδικασία παραγωγής υπερχυμών εφαρμόζει το κατάστημα Caffeine Roastery- Superfoods στην Ανδ. Δημητρίου 51- 53 στην Ξάνθη και στο τηλέφωνο 2541072620.

Σχετικά Άρθρα