ΜειονότηταΤελευταία Νέα

Τόξο μειονοτήτων σχεδιάζουν οι «Τούρκοι της Θράκης» με την «Μακεδονική μειονότητα της Αλβανίας» κάτω από την μύτη της Ελλάδας

Διαβάστε την ενημέρωση που δίνει στα μέσα ενημέρωσης η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF): Επίσκεψη από την Μακεδονική μειονότητα της Αλβανίας κάτω από την ομπρέλα της ένωσης Ίλιντεν προς στην ABTTF. Η Μακεδονική Μειονότητα που ζουν στην Αλβανία από το σύλλογο “Ίλιντεν” με αντιπροσωπεία επικεφαλής ο Nikolla Gjurgjaj, λόγω ιδιωτικές υποθέσεις τους βρέθηκαν στις 25 Οκτωβρίου το 2015 στην Γερμανία και πραγματοποιήσαν μια εθιμοτυπική επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF )που βρίσκετε στη Witten. Η αντιπροσωπία του συλλόγου Ίλιντεν που αποδέχθηκε μέλος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Εθνικοτήτων Ευρώπης (FUEN) στο ετήσιο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε υπό της Τούρκικης μειονότητας Δυτικής Θράκης στη Κομοτηνή στις 13 -17 Μάιο το 2015, υποδέχθηκαν από τον πρόεδρο της ABTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου και τον αντιπρόεδρο Σαμή Γιουσούφ.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου μετέφερε πρόσφατες εξελίξεις που σχετίζονται στην Τούρκικη μειονότητα της Δυτικής Θράκης και ο πρόεδρος του συλλόγου Ίλιντεν Gjurgjaj έδωσε πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της μακεδονικής μειονότητας της Αλβανίας. Ο Gjurgjaj δήλωσε ότι παρατηρεί  τις επιτυχημένες δραστηριότητες της ABTTF και πρόσθεσε ότι εκτιμά τα έργα που διεξάγονται σε διεθνή πλαίσια προς παράδειγμα που τα συγχαίρει. Ως Αντιπρόεδρος υπεύθυνος για τις διεθνείς μελέτες της FUEN Χαλίτ Χαμπίπογλου υπό την ηγεσία του στη τελευταία συνάντηση του οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία και καθιστούν δυνατή μπροστά στα Ηνωμένα Έθνη μετέφερε τα προβλήματα των τούρκων Μεσχέτ, Ρόδος-Κω και της Τούρκικης μειονότητας της Δυτικής Θράκης , επίσης εξήγησε ότι ως μέλος της FUEN ο σύλλογος Ίλιντεν μπορεί να παρακολουθήσει τις συνεδριάσεις αυτές σε άλλα διεθνή πλαίσια να εκφράσει τα προβλήματα της μακεδονικής μειονότητας. Η επίσκεψη έληξε με την παρουσίαση του δώρου που πρόσφεραν η αντιπροσωπία του Ίλιντεν στην ABTTF.

Σχετικά Άρθρα