ΜειονότηταΤελευταία Νέα

Ανακοίνωση του DEB κατά του Δημαρχόπουλου για την μη παραχώρηση της πλατείας για πραγματοποίηση φιλανθρωπικού μπαζάρ

Η απόφαση για την ΜΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ τμήματος της κεντρικής πλατείας της Ξάνθης για την οργάνωση μίας κοινωνικής και πολιτιστικής εκδήλωσης αποτελεί αντιδημοκρατική διάκριση κατά τις Μειονότητας. Έχουμε μάθει με μεγάλη έκπληξη την απόρριψη από το Δήμο Ξάνθης αιτήματος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης για την παραχώρηση του τμήματος της κεντρικής πλατείας με σκοπό την διοργάνωση φιλανθρωπικού παζαριού.

Ο Δήμος Ξάνθης με την αντιδημοκρατική απόφαση που αποτελεί δυσμενή διάκριση κατά της μειονότητας δείχνει την ασέβεια του για την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και με αυτόν τον τρόπο κατά μία έννοια αρνείται και απορρίπτει την πολιτιστική ύπαρξη της. Η απόφαση αυτή, είναι μια απόφαση που έχει ως σκοπό τον αποκλεισμό και την απομόνωση της Μειονότητας. Η οποία πληρώνει τους φόρους στον δήμο και πρέπει να έχει τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους πολίτες του δήμου. Με την απόφαση αυτή στερείται αυτό το δικαίωμα από την Μειονότητα. Το να κλείνουν οι πόρτες της κεντρικής πλατείας της Ξάνθης στην Μειονότητα είναι μία ασέβεια σε μια ομάδα πολιτών αλλά και για την κουλτούρα της ίδιας της Μειονότητας που απλά ήθελε να πραγματοποιήσει μια πολιτιστική εκδήλωση με φιλανθρωπικό σκοπό.

Το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) καλεί τον Δήμο Ξάνθης να επανεξετάσει άμεσα αυτή την αντιδημοκρατική απόφαση και θέλουμε να τονίσουμε ότι οι αντιδημοκρατικές πολιτικές που προσβάλλουν και αποκλείουν την Μειονότητα πρέπει να σταματήσουν το συντομότερο δυνατόν.

ΚΟΜΜΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ και ΦΙΛΙΑΣ

Σχετικά Άρθρα