ΜειονότηταΤελευταία Νέα

Επίθεση με μπογιά στην πόρτα τζαμιού στην Κομοτηνή καταγγέλλει η ΑBTTF

Εξωφρενική επίθεση στο Νέο Τζαμί της Κομοτηνής αναφέρει ανακοίνωση της ΑBTTF η οποία μάλιστα αναφέρει την μουσουλμανική μειονότητα που ζει και δραστηριοποιείται στην Θράκη συνολικά ως Τουρκική. Ουσιαστικά φαίνεται ότι κάποιος ανεγκέφαλος έγραψαν με σπρέι στην πόρτα του τζαμιού πράγμα που προκάλεσε και την έκδοση της παρακάτω ανακοίνωσης.

Ανακοίνωση:

Ο πρόεδρος της ΑBTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου δήλωσε: «Η Τούρκικη μειονότητα της Δυτικής Θράκης ζουν εδώ και αιώνες στην περιοχή και είναι ένας μέρος της Ελλάδος».

Στην πόλη Κομοτηνής το νέο Τζαμί που ανήκει στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης δέχθηκε επίθεση στις 10 Οκτωβρίου το 2015. Σύμφωνα με την εφημερίδα Millet, εκτιμάται από άγνωστο ή άγνωστους ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες και γράφοντας με μαύρη μπογιά στην ξύλινη ιστορική πόρτα «ΈΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ». Ανέσυρε προσοχή ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με την ίδια μέρα που η ομάδα Γαλατασαράι ήρθε από την Κωνσταντινούπολη για ένα φιλικό αγώνα με τον Πανθρακικό.

Σχετικά με την επίθεση μίλησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΑBTTF) Χαλίτ Χαμπίπογλου, «Ως ΑBTTF καταδικάζουμε έντονα την επίθεση που έγινε στο Νέο Τζαμί της Κομοτηνής, θέλουμε οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης όσο το δυνατόν συντομότερο. Η μειονότητα της Δυτικής Θράκης στην περιοχή ζούνε για αιώνες ειρηνικά με την πλειονότητα και είναι ένας μέρος της Ελλάδας. Ο κύριος σκοπός αυτής της ρατσιστικής επίθεσης κατά την μειονότητα μας, όπως και τις προηγούμενες αυξάνοντας την ένταση να βλάπτουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. Το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης στην παρεμπόδιση αυτήν ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση και στη κοινωνία».

Σχετικά Άρθρα