Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Οι «μικροί αρχαιολόγοι της Θράκης» συναντούν…τον Καραγκιόζη!!!

Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 02 Οκτωβρίου 2015, στις 7 μ.μ. στην Καπναποθήκη «Π» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των παλιότερων αλλά και του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος των μικρών αρχαιολόγων της Θράκης από την Νατάσα Μιχαηλίδου. Έχει τίτλο «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» και αφορά την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Θα ακολουθήσει ομιλία για την ιστορία και την τεχνική του Νεοελληνικού Θεάτρου Σκιών από τον Δομτζίδη Απόστολο.

Οι «μικροί αρχαιολόγοι της Θράκης» Προτάσεις για σχολεία) είναι ένα σύνολο εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ξεναγήσεων που ξεκίνησαν το 2011. Παρουσιάζουν μέσα από παραμύθια και ποικιλία ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών δράσεων τον πολιτισμό και τα μνημεία της περιοχής σε Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία.

«Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» είναι ο βραβευμένος ξανθιώτικος θίασος σκιών του Δομτζίδη Απόστολου. Ο θίασος έδωσε το όνομά του στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και την ξενάγηση που σχεδίασε από κοινού με τους μικρούς αρχαιολόγους της Θράκης.

Η Νατάσα Μιχαηλίδου είναι αρχαιολόγος-μουσειολόγος-ξεναγός, συνεργάτης του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Επίσης, είναι υπεύθυνη προβολής κι επικοινωνίας του Θιάσου Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη».

Ο Δομτζίδης Απόστολος είναι καραγκιοζοπαίχτης-εκπαιδευτικός, μόνιμος συνεργάτης του Κέντρου Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Γρανάδα για το αρχείο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών.

Και οι δύο ομιλητές είναι ιδρυτικά μέλη της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού και της ομάδας αφήγησης παραμυθιών «ΠαραμυθοΘράκες».

Σχετικά Άρθρα