Έβρος Τελευταία Νέα

Κι άλλος 17χρονος ήταν χρυσοχέρης… χτύπησε 13 σπίτια σε δυο μήνες. Στον εισαγγελέα και οι γονείς του

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, δεκατρείς διαρρήξεις καταστημάτων- επιχειρήσεων, τετελεσμένες και σε απόπειρα και τρεις κλοπές οχημάτων, που είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα 10-3-2015 έως 14-6-2015, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 17χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και οι γονείς του, ένας 36χρονος ημεδαπός και μία 35χρονη υπήκοος Γεωργίας, κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι ο 17χρονος δράστης, το παραπάνω χρονικό διάστημα, διέρρηξε στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, δέκα καταστήματα- επιχειρήσεις, ενώ αποπειράθηκε να διαρρήξει άλλα τρία, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του. Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων, αφαίρεσε μεταξύ άλλων από το εσωτερικό των καταστημάτων- επιχειρήσεων:

1 δίκυκλη μοτοσικλέτα

το χρηματικό ποσό των 1.575 ευρώ

2 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές

2 κινητά τηλέφωνα

Προέκυψε επίσης ότι, το ίδιο χρονικό διάστημα, ο δράστης αφαίρεσε, από την Αλεξανδρούπολη, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και τα τρία αφαιρεθέντα οχήματα. Όπως διαπιστώθηκε, ο 17χρονος διέπραττε τις κλοπές, σε χρονικά διαστήματα που είχε λάβει άδεια ή είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανήλικων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν για διακεκριμένες κλοπές. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Σχετικά Άρθρα