Κοινωνία Τελευταία Νέα

Συγκέντρωση- Πορεία σήμερα Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 7 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία

ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ενάντια σε Ιμπεριαλισμό- Πόλεμο- Φασισμό ΚΚΕ (μ-λ)

Με τον πιο τραγικό τρόπο αναδεικνύεται το τελευταίο διάστημα το δράμα των προσφύγων. Των εκατοντάδων χιλιάδων που ξεριζώνονται από τη γη τους, κυνηγημένοι από τον πόλεμο, την πείνα και τη δυστυχία. Που παλεύουν με τα κύματα και τον θάνατο αναζητώντας ένα ασφαλές καταφύγιο στην «πολιτισμένη» Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτή που, μαζί με τις ΗΠΑ, είναι ο βασικός παράγοντας της δυστυχίας τους. Η πηγή των πολέμων, της καταλήστευσης των χωρών τους και της ενίσχυσης των πιο σκοταδιστικών δυνάμεων.

Αυτή που τώρα «συγκινείται» και αναγκάζεται να πάρει μέτρα. Να περιορίσει τους περισσότερους σε μόνιμα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε χώρες εκτός ΕΕ και να κατανείμει τους υπόλοιπους –σα να ήτανε ποσοστώσεις αγροτικών προϊόντων- στα κράτη-μέλη της. Έτοιμους για κάθε χρήση. Για φτηνό εργατικό δυναμικό ή για εργαλείο στη ρατσιστική φαρέτρα φασιστικών δυνάμεων.

Μέλος αυτής της «πολιτισμένης» οικογένειας και η Ελληνική κυβέρνηση, η «πρώτη φορά αριστερά» και η μνημονιακή μετεξέλιξή της. Που στοιβάζει τους πρόσφυγες σα σκουπίδια στα λιμάνια των νησιών του Αιγαίου, τις συνοριακές γραμμές ή στις πλατείες της Αθήνας. Αφήνοντας τη μέριμνα της επιβίωσής τους στην αλληλεγγύη του ελληνικού λαού, που απλόχερα ανέλαβε αυτό το καθήκον.

Δίνοντας παράλληλα πρόσφορο έδαφος (συμπλήρωμα στη μνημονιακή πολιτική, τη φασιστικοποίηση και την εξάρτηση), στο φασιστικό-δολοφονικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Που ρίχνει το ρατσιστικό του δηλητήριο και δαιμονοποιεί τους πρόσφυγες, την ίδια στιγμή που υποκλίνεται στα μεγάλα αφεντικά της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, αλλά και του ντόπιου κεφαλαίου.

Δυο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο αρχιναζί Μιχαλολιάκος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία αυτή, στέλνοντας ένα διπλό μήνυμα: συμμόρφωσης με τους κανόνες του συστήματος, του οποίου αποτελεί την πιο σκοταδιστική έκφραση, αλλά και ενθάρρυνσης των ταγμάτων του, που ήδη –εν μέσω εκλογών- εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις.

Ο λαός και η νεολαία, πρέπει να στείλουν το δικό τους μήνυμα.

Ένα μήνυμα αγώνα, ενάντια στο φασισμό και τη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής. Για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και την τιμωρία των δολοφόνων.

Ένα μήνυμα πάλης ενάντια στους εμπρηστές των πολέμων, τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Ενάντια στην πολιτική του συστήματος και των κυβερνήσεων του, που ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις δολοφονικές και δουλεμπορικές κατευθύνσεις και μέτρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς του πρόσφυγες, με την απαίτηση να τους παρέχονται όλα τα μέσα και έγγραφα για ανθρώπινη διαβίωση, διαμονή στη χώρα ή μετάβαση σε άλλες χώρες.

Σχετικά Άρθρα