Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Τιμή και συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων αστυνομικών στο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος

Giuseppe Giuseppe (1) Giuseppe (2) Giuseppe (3) Giuseppe (4) Giuseppe (5) Giuseppe (6) Giuseppe (7)

Σε συγκινησιακό κλίμα μπροστά σε εκατοντάδες κόσμου στο χώρο της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών Ε. Βενιζέλος πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων αστυνομικών που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής και τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η απόδοση φόρου τιμής στους πεσόντες Αστυνομικούς, αλλά και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στον αστυνομικό που υπερασπίζεται την ασφάλεια των πολιτών.

Το μνημείο φιλοτέχνησε ο διεθνούς φήμης γλύπτης Γιάννης Μπάρδης και είναι δωρεά του ιδιωτικού ερευνητή & Αντιπροέδρου των Βραβείων G. Sciacca Ελλάδας, Γιώργου Τσούκαλη.

Στην εκδήλωση τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων αστυνομικών ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ενώ στη συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοκητικής Ανασυγκρότησης, Αντώνη Μακρυδημήτρη, τον Καθηγητή και πρώην Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη, τον Γιώργο Τσούκαλης και τον Γιάννη Μπάρδη, οι οποίοι στην συνέχεια κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων. Επίσης στεφάνι κατέθεσαν: ο Διευθυντής Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών Μιχαήλ Σδούκο, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Ιωάννη Κατσιαμάκα, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Α.Σ.Υ. Γρηγόριος Γερακαράκος, ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γεώργιος Καλλιακμάνης, ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής Αθανάσιος Κουμπούλης και εκπρόσωπος του Πολεμικού Συλλόγου «ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ ‘74».

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν: ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Αντώνης Μακρυδημήτρης, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης , ο Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ. Δημήτριος Τσακνάκης , ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γεώργιος Καλλιακμάνης , ο ντιπροέδρος G.Sciacca Ελλάδας Γεώργιος Τσούκαλης , ο Ιωάννης Σμαραγδής – Σκηνοθέτης, Επιτροπή Προεδρίας G.Sciacca εκ μέρους των Βραβείων Sciacca, η Γεωργία Βέλλιου (Κόρη του πεσόντος Αστυνομικού Απόστολου Βέλλιου), ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόριος Γερακαράκος, ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας Ιωάννης Κατσιαμάκας και ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών Μιχαήλ Σδούκος.

Συγκλονιστικός ήταν ο λόγος της κόρης του πεσόντος αστυνομικού Απόστολου Βέλλιου, Γεωργίας, η οποία μέσα από την αφήγηση της προσωπικής τους ιστορίας θύμισε σε όλους τους παραβρισκόμενους τη σημασία του αστυνομικού.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Αρχαιολόγος-Επικοινωνιολόγος, Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca Βίκυ Μπαφατάκη, η οποία αφιέρωσε και την εγχάρακτη επιγραφή στο μνημείο, ενώ κατά τη διάρκεια του μουσικού αφιερώματος η Κατερίνα Νίκου με τη βελούδινη φωνή της και ο Γρηγόρης Βασιλόπουλος στα πλήκτρα απογείωσαν το συναίσθημα.

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες από τη Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής σε οικογένειες πεσόντων Αστυνομικών εις μνήμην των θυμάτων και τιμής ένεκεν από τη Δ/νση Αερολιμένα και την Ένωση, καθώς και Βραβεία και έπαινοι ad memoriam από τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca. Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η συμβολική απονομή από τον Γιάννη Σμαραγδή- παρουσία των Βίκυ Μπαφατάκη, Κατερίνας Νίκου και Γιώργου Τσούκαλη – σε δυο νέους αστυφύλακες εκ μέρους των Βραβείων Sciacca επαίνου ad memoriam για το τελευταίο θύμα τον ειδικό φρουρό Στάθη Λαζαρίδη.

Βραβεύτηκαν επίσης για την προσφορά τους ο Γιώργος Τσούκαλης, ο Γιάννης Μπάρδης και ο επιχειρηματίας Βασίλη Κοντόπουλος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης: ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,. Δημήτριος Αναγνωστάκης και ο Αναπληρωτής Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους Παναγιώτης Παππάς, ο Επιτελάρχης Αντιστράτηγος κ. Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί και συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης οι βουλευτές: Ελένη Αυλωνίτου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Βουλευτής της Ν.Δ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, οι πρώην υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Αντώνης Φούσσας, Ελευθέριος Οικονόμου, ο πολιτευτής Βασίλειος Μαστρογιάννης, ο εκπρόσωπος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών κ. Μιχάλης Καχριμάκης, ο υποψήφιος με τη Ν.Δ. κ. Χρήστος Κονταρίδης, και ο Γενικός Διευθυντής Αερολιμένα Αθηνών κ. Ιωάννης Παράσχης, οι Δήμαρχοι Σπάτων – Αρτέμιδος . Δημήτριος Μάρκου, Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης ο τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος και άλλοι καλλιτέχνες.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς: Βασίλη Κοντόπουλο, ΑΦΟΙ Ναυπλιώτη, Χρήστο Μουστακαλή – Leroy Merlin, Fiori do Mondo, Γιώργο Τσίχλα – Everest-Catering, Εμμανουήλ Ατταλιάλη, Βάϊο Γαλαρά, Λεωνίδα Αντωνίου, Κώστα Μαρκόπουλο, Σπύρο Πανταζή, και ΘεοδώραPatisserie.

Σχετικά Άρθρα