Κόμματα Τελευταία Νέα

Για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Το 1980 ο Μάνος Χατζιδάκης στο “ σχόλιο του τρίτου” αναφέρει << Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενισχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του.Η μόνη αντιβίωση για την καταπολέμηση του κτήνους που περιέχουμε είναι η Παιδεία.>>

Πάνε 2 χρόνια από την στυγνή και καθοδηγούμενη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την Χρυσή Αυγή. Στο Κερατσίνι σαν σήμερα το κτήνος έδειξε το αληθινό του πρόσωπο που κρατούσε μασκαρεμένο, βάζοντας μπροστά άλλοτε την γαλανόλευκη και άλλοτε τα κείμενα του Θουκυδίδη. Η   Χρυσή Αυγή δεν βρέθηκε τυχαία με κάποιους εγκληματίες ανάμεσά της, οι οποίοι δολοφόνησαν ενεργώντας ως μεμονωμένα άτομα, άλλα αποτελεί στο σύνολο της μια εγκληματική οργάνωση υπό το μανδύα πολιτικού κόμματος όπως παραδέχτηκε ο Ι. Ντογιάκος.

Άλλωστε και με την χθεσινή θρασύτατη παραδοχή του, ο αρχηγός της, ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, προκαλώντας την δημόσια κατακραυγή του δημοκρατικού κόσμου.

Σ΄αυτές τις εκλογές η Χρυσή Αυγή ελπίζει να εκμεταλλευτεί τη δυσαρέσκεια των πολιτών και να δημιουργήσει έναν αντιδραστικό πόλο ως ακροδεξιά αντιπολίτευση με ρητορική δομημένη πάνω στο σωβινισμό, το ρατσισμό και κυρίως την εχθρότητα κατά των συνδικάτων, όπως έδειξαν οι επιθέσεις της, στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος.

Η αριστερά, τα εργατικά και τα φοιτητικά κίνηματα δεν πρέπει να αφήσουν χώρο στους φασίστες να ιδιοποιηθούν την θέση της αντιπολίτευσης σύροντας το δημοκρατικό παρόν του τόπου, στο σκοτάδι του φασισμού.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ του Σύριζα Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα