ΕπιστολέςΤελευταία Νέα

Κυρία Τασία, πού λιάζονται σήμερα οι μετανάστες;

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Ένα σύντομο σημείωμα προς την τέως υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και σήμερα υποψήφια βουλευτή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου : η οποία, τώρα που δεν είναι πια Υπουργός, φαίνεται δεν παρακολουθεί τι γίνεται και προφανώς αγνοεί ότι η δύσμοιρη και πολύπαθη Πλατεία Βικτωρίας – που βλακωδώς είχε μετονομαστεί σε «Βικτωρίας» από «Πλατεία Κυριακού», περίπου κρυφά και σίγουρα αυθαίρετα στα τέλη της δεκαετίας του ΄50- μέσα σε 2-3 μέρες μεταβλήθηκε σε «Καταυλισμό Προσφύγων και Μεταναστών» δημιουργώντας για μιαν ακόμη φορά ασφυξία στους χιλιάδες κατοίκους της πυκνοκατοικημένης αυτής περιοχής.

Έντονες κυρία Τασία μου οι διαμαρτυρίες προς πάντα «υπεύθυνο» από απλούς κατοίκους της έντονα υποβαθμισμένης περιοχής όπου υπάρχει και σταθμός του ηλεκτρικού, από ταλαίπωρους καταστηματάρχες – όσους έχουν απομείνει- που αγωνιούν χρόνια τώρα για ένα αξιοπρεπές μεροκάματο αλλά δεν τα καταφέρνουν. Διαμαρτυρία και από το Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη που με έκπληξη διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ότι οι « παράνομοι – παράτυποι- λαθραίοι – διωγμένοι» ξένοι, μη βρίσκοντας «θέση» στην Πλατεία Ομονοίας, «λιάζονται» πλέον στην Πλατεία Βικτωρίας δημιουργώντας ένα νέο Πεδίο του Άρεως. Και ο οποίος τηλεφώνησε στην υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου και ζήτησε βοήθεια, κατανόηση και κάποια μέτρα.

Βεβαίως κυρία Τασία μου εσείς δεν έχετε πλέον υπουργείο για να τους «καλέσετε» να μείνουν εκεί όπως είχατε κάνει στο παρελθόν αλλά και πόσοι να μείνουν; Πόσοι είχαν μείνει στο Υπουργείο επί υπουργίας σας;

Δεν μπορώ να σας συστήσω τι να κάνετε γιατί ξέρω ότι και εσείς και ο σύζυγός σας, ο τέως υπουργός Ναυτιλίας το μόνο που σκέπτεστε είναι το πώς θα επανεκλεγεί ο κύριος Τσίπρας, να πάρετε πίσω τα υπουργεία «σας» και να συνεχίσετε το «έργο» σας. Θέλω όμως να σας παρακαλέσω να ελέγξετε εάν πράγματι ο σύζυγός σας είχε πει προ ημερών ότι « κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την προστασία των θαλασσίων συνόρων μας» διότι αν είναι έτσι, πολύ μέλλον για τον κ. Δρίτσα δεν βλέπω αφού προ ημερών, σε δηλώσεις του, ο τέως πρωθυπουργός κ. Τσίπρας είχε πει τη φράση « και ποιος μπορεί να πει ότι η θάλασσα έχει σύνορα;».

Αποφασίστε συνεπώς -μελετώντας τα έγγραφα – πρώτα-πρώτα εάν υπάρχουν ή όχι εθνικά χωρικά ύδατα, διεθνή χωρικά ύδατα, υφαλοκρηπίδα και Δίκαιο των Θαλασσών ώστε να μην αυτο- εξευτελίζεστε προεκλογικά σε Δημόσια Θέα, πείτε κι εσείς δυο κουβέντες στους «δικούς σας» που υπάρχουν ακόμα σε διάφορα πόστα ότι η Πλατείας Κυριακού – Βικτωρίας δεν είναι χώρος ελεύθερου κάμπινγκ ώστε κάτι να κάνουν και γι αυτούς τους ταλαίπωρους μετανάστες και για τους κατοίκους και μετά… εδώ είμαστε. Θα τα ξαναπούμε.

Σχετικά Άρθρα