Κόμματα Τελευταία Νέα

Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Ξάνθης βρέθηκε το ΚΚΕ

 ekpaideytikoi 11.9 ekpaideytikoi 2 ekpaideytikoi 3

Σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Ξάνθης βρέθηκαν σήμερα, μέρα του αγιασμού, υποψήφιοι βουλευτές της Ξάνθης και κλιμάκια της Κομματικής Οργάνωσης Ξάνθης του ΚΚΕ. Με την ανακοίνωση του ΚΚΕ με τίτλο «Αυτοί που μας κλέβουν τον ιδρώτα δε θα μας δώσουν τη μόρφωση που δικαιούμαστε. Κάνουμε υπόθεση δική μας το μέλλον και τη μόρφωση που θα ‘χουν τα παιδιά μας!» συζήτησαν με εκατοντάδες γονείς για την εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται στα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα ειδικά σχολεία της Ξάνθης με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, για τις αιτίες της συνεχούς υποβάθμισης της παιδείας και την ανάγκη του οργανωμένου αγώνα αλλά και της εκλογικής ισχυροποίησης του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές.

Στην Ξάνθη έχουμε στη γενική αγωγή 50 κενά δασκάλων, 28 νηπιαγωγών και 46 ειδικοτήτων, και στην ειδική αγωγή 29 κενά ΠΕ 71, 6 νηπιαγωγοί, 4 ειδικότητες. Ήδη, έχει ανασταλεί «προσωρινά» η λειτουργία όλων των ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών και έχουν μετακινηθεί υποχρεωτικά από τα σχολεία τους 27 δάσκαλοι και 13 νηπιαγωγοί, δημιουργώντας μια απαράδεκτη κατάσταση για τις συνθήκες μόρφωση και διαπαιδαγώγησης των μαθητών αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων στην εκπαίδευση. Ταυτόχρονα, ενώ υπάρχει ανάγκη για χιλιάδες διορισμούς εκπαιδευτικών μέσα από τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, οι πιστώσεις που προβλέπονται για προσλήψεις μετά τις εκλογές υπολείπονται κατά πολύ και αφορούν θέσεις με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Τέλος, απλήρωτες μένουν πολλές καθαρίστριες στο νομό, ενώ εκκρεμούν οι προσλήψεις τους για τη νέα χρονιά παρά τις υποσχέσεις.

Το μεσημέρι αντιπροσωπεία της Κ.Ο.Ξ του ΚΚΕ με την επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Ξάνθη, Βούλα Μαχαιρίδου, συμμετείχε στη συγκέντρωση- πορεία των εκπαιδευτικών σωματείων.

Σχετικά Άρθρα