Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Παρέμβαση του σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων για την κατάσταση στην E-VALUE

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΡΑ!!!

ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ !!!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η τριμερής συνάντηση με την εργοδοσία της E-VALUE, στην επιθεώρηση εργασίας, μετά από την καταγγελία του σωματείου μας, «για τα καψώνια στρατιωτικού τύπου» που έκανε διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας, οργισμένος για την μικρή παραγωγή των εργαζομένων.

Η διευθύντρια της εταιρίας της Ξάνθης, «κάλυψε» τόσο τον συγκεκριμένο προϊστάμενο, αλλά και υπερασπίστηκε την πρακτική της «βιωματικής άσκησης προσομοίωσης» όπως χαρακτήρισαν την πρακτική να σηκώσει τους εργαζόμενους όρθιους τους εργαζόμενους με τα χέρια ψηλά, για αρκετή ώρα. Χαρακτήρισε την άσκηση αρκετά «προχωρημένη», χωρίς καν να καταδικάσει το γεγονός.

Όπως επισημάναμε και στο παρελθόν, αυτές οι μεθοδεύσεις είναι ένας ακόμη τρόπος να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να τους πιέσουν ν’ αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, να μένουν με σκυμμένο το κεφάλι, να μην διεκδικούν, αλλά να καταπατούν και το δικαίωμα να ζούμε και να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια.

Όπως γίνεται κατανοητό, όταν υπομένουμε όλα αυτά στο χώρο εργασίας, μαζί με την εντατικοποίηση της εργασίας, τις συμβάσεις εργασίας του ενός μήνα, την περικοπή διαλλειμάτων για να καταφέρουμε να «πουλήσουμε κάτι παραπάνω», η διαδικασία αυτή καταλήγει στη χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας και των δικαιωμάτων μας. Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσουν οι πρακτικές και οι συμπεριφορές της εταιρίας τύπου «καψονιού».

Συνάδελφοι,

Μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων μόνο του Μνημονίου 3, τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Τώρα χρειάζεται να κάνουμε τους χώρους δουλειάς «κάστρα» αγώνα και αντίστασης με τη συμμετοχή μας στο κλαδικό σωματείο μας. Μόνο αυτό το δρόμο δεν έχουμε δοκιμάσει και είναι ο μόνος που μπορεί να φέρει θετικές εξελίξεις για εμάς. Να οργανωθούμε για να αντιπαλέψουμε τέτοιες συμπεριφορές όσο και τα νέα, σκληρά μέτρα και να οργανώσουμε τον αγώνα μας.

Η ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ θα εντείνει τις προσπάθειες παρέμβασης στο χώρο τις E-VALUE. Η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι η δημιουργία σωματειακής επιτροπής, στο χώρο της E-VALUE. Να σπάσουμε το φόβο και την τρομοκρατία μέσα στη συγκεκριμένη εταιρία, να σχεδιάσουμε και να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν. Μισθούς που να καλύπτουν τις δικές μας ανάγκες, ωράρια εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Ο καθένας μόνος του δε μπορεί να καταφέρει τίποτα. Οργανωμένοι, ενωμένοι ο ένας συνάδελφος με τον άλλον σαν μια γροθιά μπορούμε να αγωνιστούμε και να κερδίσουμε.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχετικά Άρθρα