ΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Ζορίζουν τα πράγματα στον Δήμο Αβδήρων. Η ΔΕΥΑΑ Προχωράει σε διακοπές νερού μεγαλοοφειλετών που έχουν αλλά δεν θέλουν να πληρώσουν το νερό που καταναλώνουν

«Μετά από απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της ΔΕΥΑΑ θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα διακοπές υδροδότησης σε καταναλωτές που έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς.

Διακοπές θα γίνουν σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Αβδήρων και ο αριθμός τους ανά οικισμό θα είναι ανάλογος με τον πληθυσμό του και θα αφορά τους καταναλωτές με τα μεγαλύτερα ληξιπρόθεσμα υπόλοιπα.

Πριν από τις διακοπές θα αποστέλλεται έγγραφη ειδοποίηση με την οποία θα δίνεται προθεσμία πέντε εργάσιμων ημερών στους καταναλωτές προκειμένου να εξοφλήσουν ή να διακανονίσουν τους λογαριασμούς τους.

Σε περίπτωση που κάποιος καταναλωτής αδυνατεί αποδεδειγμένα να προβεί σε διακανονισμό, πρέπει να καταθέσει εντός της παραπάνω προθεσμίας αίτηση προς την αρμόδια επιτροπή για την εξαίρεσή του.

Με την κίνηση αυτή η ΔΕΥΑΑ υλοποιεί τη δέσμευσή της για δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση των καταναλωτών της, χωρίς όμως να παραβλέπει τον κοινωνικό της χαρακτήρα.

Το νερό δε θα κοπεί σε αυτούς που ζουν στην ανέχεια.

Το νερό θα κοπεί σε αυτούς που μπορούν και δεν πληρώνουν».

Αυτά αναφέρει η ανακοίνωση του προέδρου της ΔΕΥΑ Αβδήρων κ. Νίκου Χατζόπουλου ο οποίος σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο προσπαθεί να βάλει μια τάξη στα οικονομικά της επιχείρησης, ξεκινώντας τις εισπράξεις από τους μεγαλοοφιλέτες που ενώ έχουν πολυτελή σπίτια με πισίνες ή μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Αβδήρων δεν πληρώνουν «εκ συστήματος» τον λογαριασμό του νερού του.

Παράλληλα ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ το νερό σε ΚΑΝΕΝΑΝ που έχει οικονομικό ή κοινωνικό πρόβλημα αρκεί και μόνο να το γνωστοποιήσει στην αρμόδια επιτροπή της ΔΕΥΑΑ που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό…

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Δήμαρχο αλλά και στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ Νίκο Χατζόπουλο που επιτέλους κάνουν το αυτονόητο… με τους εκ συστήματος μπαταξήδες…

Σχετικά Άρθρα